Trendy moderní kuchyně pro rok 2020

Kuchyně | 18.2.2020
Trendy moderní kuchyně pro rok 2020

Kuchyně bývá ústřední části mnohé domácnosti. Chceme, aby to byly útulné prostory, kde se setkávají členové rodiny a současně by měla působit reprezentativně, když k nám zavítají návštěvy. Při výběru kuchyně tak myslete na to, že v ní budete trávit velké množství času a měli byste se v ní cítit příjemně.

Současné trendy kuchyní upřednostňují minimalismus, přehlednost a celkový komfort nejen při vaření, ale i při úklidu. Materiálům vévodí kvalitní odolné prvky a barevná škála se přesouvá, od dříve preferované bílé k tmavším odstínům. Kuchyně se také stále častěji propojuje s obývacím pokojem například pomocí barového pultu či kuchyňského ostrůvku. Společně tak působí otevřeným a moderním dojmem. Celkově se trendy roku 2020 ponesou v duchu jednoduchosti a minimalismu.

Barevnost a návrat k přírodě

Přírodní materiály, například dřevo, kámen, mramor či jejich věrné imitace, nabývají stále na oblibě. Architekti i klienti mají v dnešní době větší respekt k životnímu prostředí, což ještě donedávna nebylo tak časté. Proto svou roli budou hrát i udržitelné materiály.

Odklon od bílé a popularita tmavě laděné kuchyně s sebou přináší také přechod od lesklých povrchů k těm matným. Matný povrch kuchyňských skříní a doplňků skvěle kontrastuje s přírodními materiály. Některé mají navíc nanotechnologickou úpravu, díky které se velmi snadno udržují, nejsou na nich vidět otisky prstů a celkově mají delší životnost.

 

Využití velkoformátů

Pro opticky sjednocený prostor jsou také velmi populární velkoformátové materiály. Například dlažby díky svým velkým rozměrům navozují pocit jednolité plochy. Navíc odstraňují nežádoucí vizuální rastrování a minimalizují spáry, čímž zjednodušují celkovou údržbu a zvyšují hygienu.

Ve velkoformátech jsou v dnešní době k dispozici i kuchyňské pracovní desky . Jednou z jejich výhod je, že oproti přírodnímu kameni, který je nasákavý a špatně se udržuje, mají velkoformátové keramické desky nulovou pórovitost. Jsou tak velmi málo nasákavé, díky čemuž je jejich údržba velmi snadná.

Na keramických pracovních deskách z velkoformátu můžete krájet, řezat, i vařit. Jejich povrch je nejenom velmi pevný, ale zároveň i antibakteriální. Navíc mají tu výhodu, že na ně můžete odkládat rozžhavené pánve, což není u alternativních materiálů vždy možné.

Coby kuchyňskou desku je možné využít například i umělý kámen Krion. Mezi jeho hlavní výhody patří, že je neporézní, anti-bakteriální a oproti studenému přírodnímu kameni je i příjemný na dotek. Navíc je oceňován pro svou jednoduchou údržbu, opravitelnost a možnost napojování beze spár.

Minimalismus

Jednoduchý, čistý, vzdušný design s minimem rušivých prvků a důrazem na kvalitu materiálu. Právě tak by se dal ve stručnosti popsat minimalismus. Trend, který nesouvisí pouze s kuchyněmi, ale s celkovým životním stylem.

Minimalismus není pouze o designu. Jedná o ucelený myšlenkový směr a styl života. Jeho podstatou je, že člověk ke spokojenému životu potřebuje naprosté minimum věcí a měl by se tak oprostit od převažujícího materialistického přístupu. Současně by měl přikládat větší prioritu těm skutečně důležitým hodnotám.

Aby byl interiér ve stylu minimalismu působivý, je potřeba, aby se spojila profesionální práce interiérového designéra spolu s odpovídajícím výběrem kvalitních materiálů. V rámci tohoto trendu se v kuchyních začínají objevovat otevřené police, které bývají kombinovány s klasickými skříňkami. Výhodou otevřených polic je, že ihned víte, kde se vše nachází. Současně však musíte věnovat pozornost častějšímu úklidu, protože se na vystavené věci uchytí nejrůznější nečistoty z kuchyně. U skříněk jsou velmi populární varianty se schovaným madlem či zcela bez madel.

Minimalismus se ovšem prolíná celým bytem. Pokud se k němu přikloníte i v dalších místnostech, můžete se nechat inspirovat, jak například vyřešit minimalistickou koupelnu či celkové bydlení.

 

Exkluzivní kuchyně Gamadecor

Pokud vybíráte kuchyni do svého interiéru a hledáte něco skutečně výjimečného, nechte se inspirovat realizacemi od firmy Gamadecor . Například kuchyně řady Emotions nabízí ty nejmodernější postupy, materiály, a především bohaté zkušenosti odborníků z této oblasti . S řadou Emotions dostanete to nejlepší, co v současné době oblast kuchyní nabízí.

Kuchyně Gamadecor díky speciálním technologiím maximalizují úložný prostor v kuchyni a disponují celou řadu užitečných vlastností. Velmi oceňované jsou například i takové detaily, jako jsou pořadače do šuplíků. Ty skvěle ladí s celkovým designem kuchyně a současně maximalizují využitelnost prostoru. Další vlastností, kterou oceníte v nepříznivých situacích, je, že jsou všechny korpusy voděodolné. Pokud by tak náhodou byla vaše kuchyně vytopena, tak ji nemusíte celou měnit. Korpusy jsou velmi odolné a mají dlouhou životnost.

Gamadecor také klade velký důraz na ekologii, a proto veškeré materiály pochází z kontrolovaných lesů a berou ohledy na životní prostředí.

Pokud si chcete prohlédnout kuchyně osobně, navštivte například showroom kuchyní v Praze na Vídeňské či exkluzivní vzorkovnu Porcelanosa na Vršovické.

V případě, že vás zajímají konkrétní dotazy, kontaktujte naše odborníky. Rádi vám s výběrem moderní kuchyně poradí.

Kategorie blogu