Jak na moderní interiér?

Rady a tipy | 14.1.2020
Jak na moderní interiér?

Zatímco tradiční architektura preferuje rozdělování místností podle účelu, moderní trendy čím dál více prosazují kontinuitu prostoru s důrazem na vzdušnost. V tomto článku se na tento současný trend zaměříme a poradíme vám, jak takových interiérů docílit.

Moderní interiér

V moderním pojetí interiéru je již vcelku časté spojovat kuchyň s obývacím pokojem, a to pomocí barového pultu či kuchyňského ostrůvku. V takových případech vzniká velmi příjemný prostor, kde se odehrává většina interakcí mezi členy domácnosti. V neposlední řadě je to také část interiéru vhodná pro rodinné sešlosti či pohoštění hostů.

Každý správný bytový architekt bude také usilovat o to, aby tento obytný prostor dále přecházel ve venkovní terasu, balkón či zahradu. Napojení interiéru a exteriéru může být projektováno i přes ložnici, což nabízí krásné výhledy z pohodlí vaší postele. V neposlední řadě se objevuje i otevření koupelny do zahrady, což obohatí tuto místnost o příjemné denní světlo.

 

Na co si dát pozor?

Jakkoliv zní zmíněný půdorys lákavě, je potřeba mít na paměti určitá pravidla. Integrace interiéru a exteriéru pomocí skleněných, pojížděcích systémů řeší interiér po estetické stránce, na druhou stranu však přináší otázku tepelné a zvukové izolace.

Je důležité také zvážit subjektivní pocit bezpečí, který při otevření velké části interiéru bude zcela určitě narušen. Obdobně je potřeba myslet i na soukromí a zachovat ho například pomocí upravení zahrady. S tím souvisí i řešení odstínění a zatemnění prostoru. To všechno jsou důležitá hlediska, která doporučujeme konzultovat s profesionály.

 

Jaké materiály použít?

Pro stoprocentní vizuální integraci interiéru a exteriéru je zcela zásadní použití kvalitních obkladových materiálů a to tak, aby byla zachována nejenom estetická stránka, ale především i funkčnost. Porcelanosa nabízí hned několik sérií s různými protiskluzovými vlastnosti. Díky tomu může stejný design obkladů a dlažeb probíhat od koupelny, přes ložnici, obývací pokoj až ven na terasu a řešit dokonce i plochu kolem bazénu.

Tato variabilita zajistí, že bude celý váš domov včetně exteriéru sladěn v jeden odstín, a to při zachování různorodých potřeb jednotlivých sekcí. Například v obývacím pokoji můžete využít lehce udržovatelné dlažby R9, kolem bazénu protismyk R13, zatímco na terasu lze zvolit kompromis mezi lehkou údržbou a protismykem dlažbu R10 či R11. Jednotlivé Antislip dlažby si můžete prohlédnout na našem webu.

Ucelení prostoru umocní použití velkoformátových materiálů či dlažeb s označením HIGHKER o velikosti 120 × 120 cm. Velké rozměry dlažeb navozují pocit jednolité plochy, odstraňují nežádoucí vizuální rastrování a minimalizují spáry, čímž zjednodušují údržbu a zvyšují hygienu. Oblíbenou volbou pro minimalistické interiéry je především série Bottega s elegantním cementovým tónem, která navíc nabízí vysokou flexibilitu, co se týká formátů (od 30 × 90 cm až po 150 × 300 cm).

Pokud se chcete dozvědět více o bydlení v minimalistickém stylu, pak si přečtěte náš článek. Dozvíte se v něm například, jaké jsou výhody minimalismu, a jaké jsou zásady pro takový typ interiéru.

 

Kontaktujte odborníky

Každá snaha o větší integraci interiéru a exteriéru vám přinese vzdušnější, prostornější a světlejší domov. Tak neváhejte a kontaktujte našeho odborníka na obkladové materiály nebo nás rovnou navštivte v jednom z našich showroomů po celé ČR.

Kategorie blogu