Interiérové trendy pro rok 2020

Zajímavosti | 23.4.2020
Interiérové trendy pro rok 2020

Připravili jsme pro vás přehled interiérových trendů letošního roku. Zaměříme se nejen na materiály, ale i na barvy a doplňky, které můžete využít například ve své koupelně či obývacím pokoji. V popředí zájmu budou přírodní materiály i moderní technologie.

Kombinace řemesel a moderních technologií

Jedním z trendů letošního roku je jednoznačně kombinace tradičních řemesel, organických produktů a nejmodernějších technologických nástrojů a postupů. Velmi populární jsou inteligentní domy a automatizace domácností.

Současně ovšem dochází k návratu přírodních materiálů. Jemný dotek dřeva a přírodních textilií se krásně doplňuje s chladnými aspekty technologií.

Interiérové trendy, moderní domácnosti

Maximalismus je nový minimalismus

Očekávejte návrat kouzla 70. a 80. let s nádechem modernity. Prim budou hrát plné a těžké textilie jakými jsou například samet. Výraznou atmosféru budou zajišťovat kovové prvky bronzu, chromu a růžového zlata. V interiérech bude kladen důraz na nástěnné obklady, svítidla, doplňky a ozdobné předměty.

Do popředí se dostává maximalismus

Geometrie vycházející z přírody

Interiéroví designéři již řadu let rádi používají geometricky pravidelné vzory na obkladech i podlahách. V letošním roce můžeme očekávat využití geometrických motivů ve spojení s květinovými vzory. Také se dočkáme návratu květinových vzorů u tapet, bytového textilu i dekorativních předmětů.

U keramických dlažeb budou populární opakující se geometrické vzory.

Udržitelný design a recyklovatelné materiály

Povědomí o omezených zdrojích naší planety nebylo nikdy tak rozšířené jako nyní. Recyklovatelné materiály, jakými jsou plasty a dřevo, se stále více používají k výrobě značkového designového nábytku, doplňků, koberců i dekorativních předmětů.

Umělý kámen Krion™, řada Nature Lux, například obsahuje 6 až 12 % recyklovaného akrylu. Dalším ekologickým produktem je Krion Shell, který využívá recyklovaného plastu.

Recyklovatelné materiály se využívají stále více

Textury se vzorkem

V tomto roce očekáváme častější výskyt různorodých přírodních textur jako je kůra, korek, tkaniny a bambus. Tedy povrchy, které jsou příjemné na dotek a současně získávají různé vlastnosti v závislosti na dopadajícím světle. Přírodní materiály tak budou reprezentovat odklon od digitálního světa, který nás stále více obklopuje, a návrat k přírodě.

Krion Fitwall™

Barvy roku 2020

Zájem o životní prostředí se bude odrážet i v populárních barvách. Na předních příčkách barevných trendů budou v letošním roce zemité tóny a neutrální odstíny.

Jedním z těchto trendů bude například Neo Mint, teplý odstín inspirovaný přírodními prvky jako je mořská pěna a vegetace. Nesmíme opomenout ani klasickou modrou, která získala ocenění Pantone Color roku 2020. Ta totiž připomíná vodu a oblohu, která se v ní odráží. Země, oceán a obloha budou tvořit inspiraci pro barevnou paletu interiérů letošního roku.

Pokud se chcete zaměřit na trendy některé konkrétní místnosti, přečtěte si náš článek zaměřený na trendy kuchyní v roce 2020.

Kategorie blogu