Ekologické kanceláře, které chrání zdraví zaměstnanců

Rady a tipy | 9.12.2020
Ekologické kanceláře, které chrání zdraví zaměstnanců

Ekologické kanceláře, které berou ohled na životní prostředí, a navíc přispívají k dobrému zdraví zaměstnanců, jsou trendem současnosti. V Porcelanosa věříme, že se tento trend bude i nadále rozrůstat, a proto jej chceme co nejvíce podpořit.

Potřeba kanceláří, které budou dbát na ochranu zdraví, se o to více projevila v letošním roce, který je postižen koronavirovou krizí. Řadu hygienických návyků mohou využít sami lidé, mezi nimi například nošení roušek na pracovištích, dezinfekci společných prostor a dodržování doporučených dvoumetrových rozestupů mezi pracovníky.

Jednotlivé firmy i pracoviště tak nyní čelí dvojí výzvě. Musí se přizpůsobit novým hygienickým předpisům a zajistit co největší možnou ochranu pracovníků. Toho mohou dosáhnout díky přehodnocení designu jednotlivých pracovních oblastí.

A právě na tyto situace se zaměřuje program PORCELANOSA Grupo Eco Conscious, který nabízí ekologické produkty a technická řešení vyvinutá na podporu oběhového hospodářství. Zaměřují se na udržitelné hospodaření s vodou, zodpovědnou spotřebu energie a zelenější plánování měst.

Úpravy kancelářských prostor

Změny pracovní doby, povinné nošení roušek, méně lidí na metr čtvereční, dezinfekce nábytku a společných prostor a sociální distancování. Toto je pouze výčet opatření, která by měla být v kancelářích zavedena s ohledem na současnou zdravotní krizi.

Aby jich mohlo být dosaženo, je mnohdy potřeba redesign pracovních prostor. Připravili jsme řadu odolných a udržitelných materiálů, které splňují nové požadavky na zdraví a bezpečnost a současně zlepšují pracovní prostředí. Můžete si tak vybírat z odolných podlah, stolů se zabudovanou čističkou vzduchu či třeba bezkontaktních koupelen.

Odolné a udržitelné podlahy

Keramické podlahové a stěnové dlaždice PORCELANOSA Grupo vás osloví svými realistickými a dlouho trvajícími vzory, které jsou inspirované přírodou. Velmi oblíbené jsou například keramické podlahy imitující dřevo od značky PAR-KER™.

Tyto dlažba jsou složeny z 95% recyklovaného materiálu a při jejich výrobě se produkuje až o 40 % méně emisí CO2.

Společnost Butech navíc vyvinula velmi efektivní řešení pro instalaci podlah Porcelanosa. Jedná se o technický podlahový systém speciálně určený pro kanceláře, který usnadňuje změnu uspořádání pracovních ploch v souladu s pokyny pro sociální distancování. Umožňuje také snadnou výměnu dlaždic.

Hygienické prostory s Krion™

Díky umělému kamenu Krion™ Solid Surface mohou být kanceláře a pracovní prostory čistější a hygieničtější. Tento minerální kompaktní materiál má totiž nulovou pórovitost, je antibakteriální, a navíc je odolný proti opotřebení a nárazu.

Umělý kámen Krion je certifikován podle evropského nařízení REACH, což jen potvrzuje, že neobsahuje látky pro člověka nebezpečné nebo toxické. Rovněž neprodukuje emise těkavých organických sloučenin, což pomáhá udržovat optimální kvalitu vzduchu v místech, kde je nainstalován.

Krion se skládá přibližně ze 2/3 z přírodních minerálů a zbylou 1/3 tvoří pryskyřice a pojiva, které umožnují materiál tvarovat, ohýbat i napojovat do jednolitých tvarů bez viditelných spár. Můžete tak tento materiál přizpůsobit svým potřebám. K dispozici je také široká nabídka barev a designů.

Jedinečný konferenční stůl s průduchy a nanočističkou

Nejen koronavirus je zdravotním rizikem na pracovištích. V zimních měsících se velice snadno šíří další virová a bakteriální onemocnění a jeden nakažený zaměstnanec, může způsobit výpadek celého oddělení.

Moderní technologie naštěstí umožňují povýšit každé pracoviště na mnohem bezpečnější úroveň. Vyvinuli jsme kancelářský stůl s průduchy, který v sobě má zabudovanou nejvýkonnější patentovanou čističku vzduchu NanoFlow. Tato čistička dokáže ze vzduchu odstranit a zlikvidovat nejen viry a mikroby, ale i alergeny, roztoče, pachy či kouř.

Tento unikátní hygienický stůl si můžete prohlédnout v našem showroomu Dorint na Vršovické ulici v Praze.

 

Bezkontaktní koupelny s řešením Noken

Značka Noken uvedla na trh řadu bezkontaktních řešení pro kanceláře, které pomáhají snížit plýtvání energií a vodou a současně zajistit hygieničtější prostory.

Vznikly tak vodovodní baterie vybavené technologií Touchless a systémy splachování toalet a pisoárů, které jsou aktivovány senzory přiblížení. Díky tomu dochází k úspoře vody až o 60 % při každém použití.

Další řešení, která společnost Noken vyvinula ve snaze bojovat proti koronaviru, jsou dezinfekční gelové dávkovače ve vertikálním designu. Tyto dávkovače lze integrovat do celkové struktury jakékoli kanceláře. Samozřejmostí je možnost personalizace například pomocí firemních log.

Pokud jde o hygienu rukou, Noken zdokonalil i dávkovače mýdla. Jeho řady Tono, Lounge a Forma jsou k dispozici v chromované, měděné, titanové a zlaté povrchové úpravě.

Jestli i pro svou firmu a kanceláře hledáte řešení, které ochrání zdraví vašich kolegů a zaměstnanců, a současně bude šetrné k přírodě, kontaktujte nás. Rádi vám poradíme vhodné řešení na míru vašim požadavkům.

Kategorie blogu