Cenami ověnčené baterie Oxo jsou konečně k dostání

Koupelny | 21.10.2020
Cenami ověnčené baterie Oxo jsou konečně k dostání

Vodovodní baterie Oxo od značky Noken jsou ekologické, ekonomicky přívětivé a díky svému nadčasovému designu získaly řadu ocenění . Mezi nimi například IF Design Award 2020. Toto prestižní mezinárodní ocenění, které se již více než 65 let uděluje průkopníkům v oblasti designu, získaly Oxo baterie v kategorii Koupelnové produkty. Nově jsou tyto trendové baterie k dispozici k objednání.

Ocenění IF Design Award 2020

Mezinárodní porota složená ze 78 expertů na design vyzdvihla baterie Oxo mezi ostatními 7 300 nominacemi. Porotu oslovily především díky svým výrazným designovým kvalitám a avantgardnímu charakteru. Také byly oceněny jejich aerodynamické linie, futuristická estetika a metalické provedení.

Značka Noken si získaného ocenění váží:

„Jsme velice hrdí, protože toto ocenění uznává výsledek naší mnohaleté práce. Snažili jsme se dosáhnout dokonalosti a vytvořili jsme kolekci Oxo, která je osobitá, intuitivní a ohleduplná k životnímu prostředí a současně zkvalitňuje život svým uživatelům.”

Udržitelnosti baterie Oxo dosahují především díky originálnímu omezovači průtoku vody. Ten umožňuje omezit spotřebu vody na 5 litrů za minutu a zároveň má zabudovaný tzv. cold-on systém. Cold-on systém z ekologického programu WaterForest, funguje tak, že teplou vodu spouštíte jen v okamžiku, kdy ji opravdu chcete. Šetříte tak na energiích a redukujete množství oxidu uhličitého vypouštěného do atmosféry při ohřívání vody v boilerech a ohřívačích vody.

Program WaterForest přinesl kromě studeného spouštění proudu vody (cold-on systém), také omezovače proudu vody, dvojité splachovací nádrže pro toalety a termostatické kohoutky. Některé produkty z této řady umožní ušetřit až 89 % vody s každým použitím.

Mezinárodní ocenění Green Good Design Award 2020

Další z cen, kterou baterie Oxo získaly, je Green Good Design Award 2020. Ta se uděluje již od roku 1950. Porota v soutěži Good Design vyzdvihla především schopnost baterií Oxo přispívat k lepšímu a udržitelnějšímu světu, a to pomocí omezení spotřeby vody na již zmíněných 5 litrů za minutu.

 

Oxo variace

Baterie Oxo od značky Noken jsou dostupné ve třech provedeních: chromu, matně černé a broušeném titanu. Právě broušený titan je úplnou novinkou mezi povrchovými úpravami a je aktuálně k dispozici pouze v sérii Oxo. Tyto varianty jsou součástí série známé jako Signature Collection, ve které navíc najdete i kuchyňské linky i koupelnový nábytek.

Pokud i vy hledáte jedinečné vodovodní baterie, které krásně doplní celkový design interiéru, a současně jsou ekologické a šetří vaše finance, pak jsou baterie Oxo velice zajímavou volbou.

Kategorie blogu