Originální dlažba na venkovní terasu

Rady a tipy | 31.5.2021
Originální dlažba na venkovní terasu

Terasa je velmi oblíbenou součástí domů. Nic neuklidní tolik, jako když se člověk může po dlouhém dni natáhnout na lehátko na vlastní terase, popíjet u toho oblíbený nápoj a sledovat západ slunce. Nebo si sedne na terase s přáteli a slyší syčet maso a zeleninu na grilu, jejichž líbezná vůně evokuje krásné letní večery. Terasa je prostě jedinečným místem pro celou řadu aktivit, pro odpočinek i setkávání s přáteli na čerstvém vzduchu.

Aby nám ovšem terasa vydržela, je potřeba se o ni také náležitě starat a pečlivě vybrat kvalitní dlažbu. Připravili jsme pro vás řadu tipů, jak se o venkovní dlažbu starat. A pokud se snažíte ve svém domově udržet jednotný styl, pak jistě oceníte možnost dodání stejné dlažby do interiéru i na terasu. Váš domov tak propojuje jednotící prvek totožného dekoru.

Podlaha na terase: dřevo nebo dlaždice

Někteří lidé volí podlahu dřevěnou, ale její biologická podstata vyžaduje pravidelnou a někdy až náročnou péči. Dlážděná podlaha nabízí nenáročnou eleganci, po které bude radost se procházet.

Také dbejte na typ pokládky. Na terasy doporučujeme tzv. suchou pokládku, u které se nevyužívá lepidlo a má řadu výhod. Mezi nimi například možnost manipulace s dlaždicemi i po dokončení pokládky a snadný přístup v případě potřebných oprav.

Dlaždice STON-KER jsou moderní, mrazuvzdorné, v běžném provozu prakticky nezničitelné a navíc mají jedinečný design přírodních textur. Proto se skvěle hodí i na terasy nebo jiná náročná místa. Tyto dlaždice tak suverénně mohou pozvednout vaši terasu na umělecký prostor. Najdete je v například v úpravě kámen, pohledový beton či písek.

Terasové dlaždice pro každého

Příznivci modernistického bydlení a účelových povrchů jistě zaujme světlý Bottega Acero případně tmavý betonový design Bottega Antracita. Jejich povrch přináší klid a řád v tomto uspěchaném světě.

Milovníci klasiky a přírody jistě ocení úpravu v kamenné podobě Berna Acero nebo světlejšího kamene Durango Bone. Tyto dlaždice se výborně hodí k terasám stíněnými stromy, protože ještě více podtrhují přírodní duch místa při současném zachování moderních prvků bydlení.

Protiskluzové dlaždice

Možná občas chodíte na terasu během deště nebo po dešti, nebo chodíte rádi venku naboso a bojíte se uklouznutí na dlaždicích. I na toto ovšem existuje řešení. Všechny dlaždice vhodné na terasu jsou totiž ve formě Antislip úpravy.

Vyberte si z široké nabídky dlaždic, případně nás rovnou kontaktujte. Rádi vám pomůžeme s výběrem.

Kategorie blogu