Privátní SPA a wellness

Koupelny | 19.12.2019
Privátní SPA a wellness

Chodíte rádi do saun či wellness a chcete si tuto relaxaci dopřát častěji, ale ideálně bez sdílení těchto privátních prostor s dalšími lidmi? V takovém případě se nabízí možnost pořídit si vlastní SPA, kde budete mít nikým nerušené soukromí.

Konkrétní podoba vašeho domácího wellness se odvíjí hned od několika faktorů. Mimo jiné od dispozic, kde by se mohlo nacházet, vašeho rozpočtu a v neposlední řadě i osobních preferencí.

Poradíme vám, jak při výběru vlastního SPA postupovat, a jaké funkční a designové prvky v něm můžete využít.

Výběr domácího wellness

V první řadě je tedy potřeba si uvědomit, jaké wellness vlastně chcete. Preferujete spíše finskou, parní nebo třeba infračervenou saunu? Ve všech těchto případech si můžete nechat vyrobit saunu na míru, případně vybrat z již hotových. Hotové sauny bývají zpravidla levnější.

Součástí vašeho SPA může být také například hydromasážní vířivá vana, zážitková sprcha, ochlazovací bazén a třeba i odpočinková zóna s relaxačním lehátkem, popřípadě vodní postelí.

Sprchy

K sauně neodmyslitelně patří i sprchy, které využijete před samotným vstupem do SPA i po něm. Velmi oblíbené jsou vícecestné sprchovací panely. Můžete si například vybrat kombinaci ruční sprchy a hlavové sprchy. Ta nabízí řadu efektů, například ve formě vodopádu, deště či mlhy. Pokud si chcete dopřát něco navíc, mohou se ke sprše přidat i masážní trysky, hudba či barva a světlo v podobě chromoterapie.

Privátní wellness se všemi zmíněnými funkcemi nabízí například italský výrobce Gessi. Jednotlivé kolekce vznikají ve spolupráci s prvotřídními návrháři a jistě vás osloví pečlivým výběrem materiálů, barev a řadou jemných a elegantních detailů.

Kromě samotného výběru sprchy podle funkcí, které nabízí, a líbivého designu, je potřeba myslet na řadu technických záležitostí. Mezi ně patří například dostatečný tlak vody, kotel pro ohřev vody, dobře vyřešený odtok vody a další. Tyto technikálie je ovšem lepší ponechat na odbornících, kteří je vyřeší za vás.

Masážní vany a vířivky

Masážní vany a vířivky jsou jednoznačně symbolem odpočinku a relaxace. Mezi velmi oblíbené patří Treesse masážní vany od italského výrobce, které disponují revolučním designem. Současně ovšem zůstává zachována jejich funkčnost. Oproti známým výrobcům (například Jacuzzi) nepůsobí masážní vany Treesse příliš technickým dojmem. Díky svému čistému designu jsou ideální nejen do interiéru, ale i do venkovního prostředí.

Okrasné prvky

Vizuální stránka vašeho SPA je také velmi důležitá. Chcete se v něm přeci cítit příjemně. Jedním z dekorativních prvků, které můžete využít je mozaika. Existuje celá řada variant, ze kterých můžete vybírat. Mezi nimi například mozaika z přírodního kamene, skla, kovu nebo třeba přírodního dřeva. Mozaiky se řadí mezi oblíbené prvky moderní architektury a dokážou vašemu interiéru vdechnout tu správnou atmosféru.

U použití mozaiky ovšem opět platí, že je potřeba s ní zacházet odborně. Aby bylo možné dosáhnout požadovaného efektu, je potřeba využít mimo jiné správné technologie lepení.

Dbejte na své bezpečí

V rámci vaší budované oázy klidu je kromě relaxace a maximálního pohodlí také potřeba myslet na bezpečnost. Pro její dosažení můžete využít například protiskluzovou dlažbu. Díky ní se můžete ve svém wellness pohybovat bosou nohou a vaše chůze bude maximálně bezpečná.

Ať už tedy vaše SPA bude vypadat jakkoliv, ujistěte se, že při jeho realizaci spolupracujete se skutečnými odborníky. Pokud si nebudete vědět rady, kontaktujte nás. Máme dlouholeté zkušenosti s realizací luxusních SPA & Wellness na míru potřeb zákazníků. Ukázky konkrétních projektů si můžete rovnou prohlédnout a načerpat tak inspiraci.

Kategorie blogu