Praktické, přesto elegantní topení do koupelny

Rady a tipy | 20.12.2016
Praktické, přesto elegantní topení do koupelny

Abyste v koupelně nechali všechny starosti a načerpali potřebnou energii, je k tomu potřeba nejen útulné prostředí, ale také příjemná okolní teplota. Té lze docílit několika cestami - od nevzhledných trubek či přímotopů, přes „neviditelné“ podlahové vytápění až po designové topení v podobě žebříku, které se stane klenotem ve vaší koupelně.

Vyměňte topení ve vaší koupelně

Pokud plánujete stavbu nové koupelny či rekonstrukci stávající, dejte jednoznačně vale starému topení v podobě žebrových radiátorů, které se těžko udržují a zabírají na svůj výkon hodně místa. Rozlučte se také s přímotopy, které jsou vhodné maximálně do koupelny na chalupě a ještě si s jejich použitím musíte dát velký pozor na bezpečnost.

Podlahové vytápění - luxus pro vaše chodidla

Daleko příjemnějším a útulnějším způsobem je podlahové vytápění, které může být buď napojené na teplovodní okruh nebo na elektřinu. Díky němu vás už v koupelně nebudou zábst chodidla, teplo bude rovnoměrně rozložené po celé místnosti a v neposlední řadě vás také potěší účet s nižšími náklady na vytápění. Navíc nezabírá žádný prostor, proto vznikne více místa pro použití designerských prvků, například v podobě topných žebříků.

Žebříky do koupelny

Podlahové topení je vhodné kombinovat s topnými žebříky, které se postarají o vlhké ručníky. Můžete samozřejmě volit klasické bílé žebříky, kterých je na trhu spousta. Pokud se však nespokojíte s nudným standardem, který naleznete téměř v každé druhé domácnosti, doporučujeme sáhnout po nerezu, chromu či kombinaci se sklem. Jedním z výrobců moderních topných žebříků je značka Noken, která se specializuje na zařizovací předměty do koupelny.

Způsoby připojení žebříku

• Elektrické připojení (do sítě, podmítkové krabice či zásuvky)
• Teplovodní zapojení
• Kombinace

Luxusní topné žebříky i deskové radiátory

Designéři z dílny Porcelanosa však nezůstávají pouze u tvaru žebříku a navrhují stěnové deskové radiátory, které je možné vybírat z teplovodního i elektrického provozu. Tato topná tělesa nejen vysuší zmíněné ručníky, ale příjemně je nahřejí a mohou koupelnu dlouhodobě temperovat, pokud se rozhodne vypnout podlahové topení.


Zajímavou variantou řešení radiátorů v koupelně je Lis Reflex, který imituje zrcadlovou plochu a plní tak nejenom funkci udržovaní teploty. Nevšedně ztvárněný je například také model TETRIS, který je upraven v tzv. kartáčové verzi.

Na co při výběru myslet?

• Výkon tělesa
• Otopná soustava
• Velikost vytápěné plochy
• Tepelné ztráty místnosti
• Účel jednotlivých topných těles
• Vhodný vzhled
• Dlouhodobé náklady

S tím vším vám rádi poradíme ve vzorkovnách Porcelanosa. Neváhejte a již nyní si domluvte osobní setkání s designérem či projektantem, který vám pomůže s návrhem i výběrem sortimentu.

Kategorie blogu