PORCELANOSA představila své inovativní kolekce na Milan Design Week

Zajímavosti | 29.6.2022
PORCELANOSA představila své inovativní kolekce na Milan Design Week

Společnost Porcelanosa na letošním ročníku Milan Design Week představila své nové a inovativní materiály pro kuchyně a koupelny. Tyto materiály kladou velký důraz na funkčnost a energetickou účinnost.

Designové kuchyně a udržitelné koupelny

Porcelanosa vystavila své nejnovější kolekce kuchyní a koupelen ve dvou prostorných stáncích o rozloze 500 m2, jejichž hlavními značkami byly Gamadecor a Noken. V prvním showroomu bylo vystaveno pět inovativních kuchyní Gamadecor s převahou ušlechtilých materiálů jako je dřevo a keramika, v kombinaci s novými systémy umělé inteligence.

Divize Gamadecor představila například odolné stolní desky navržené z umělého kameneKrion®, s texturou podobnou černému mramoru Marquina a Carrara, šestihranné stoly, vysoké židle v dubu a kůži či podsvícené police a high-tech kuchyně Smart Kitchen.

V oblasti koupelen se divize Noken zaměřila na odpovědnou spotřebu vody,ručně zpracovávané povrchové úpravy a energetickou efektivitu. Mezi představené produkty patřily například wellness zóny s chromoterapeutickými programy a hydromasážními vanami, elektronické toalety, baterie WaterForest, které spotřebují až o 89 % méně vody, sprchové vaničky z recyklovaných materiálů a kolekce navržené držiteli Pritzkerovy ceny.

Zástupci divize Noken k účasti na Milan Design Week uvedli: „Již několik let orientujeme naše kolekce na udržitelnější nápady, které podporují péči o životní prostředí prostřednictvím jednoduchých věcí, jako je třeba otevření kohoutku. Růst oddělení výzkumu a vývoje nám umožnil vytvořit inovativní řešení s praktickým a intuitivním designem, která se snaží snížit spotřebu vody, a tím podpořit ekologickou ohleduplnost uživatele.”

Svítidla Roberta Bellantoniho rozzářila Milán

Avantgardní design, prvky nové architektury a umělecké experimenty se odehrály také v ulicích, galeriích a obchodech ve městě, které se připojily k programu Milan Design Week 2022. Příkladem byl například showroom společnosti Porcelanosa přímo ve městě. Ten hostil výstavu „Světlo: souboj mezi prostorem a časem” od italského architekta a designéra Roberta Bellantoniho.

Bellantoni pro společnost Porcelanosa exkluzivně navrhl kolekci svítidel s přírodním kamenem Pangea a kompaktním minerálem Krion®. Bellantoniho výstava se točila kolem osvětlení jako soudržného prvku interiérového designu a architektury.

Svítidla Bellantoni z kolekcí ЯO a ЯA nejsou pouhými předměty, ale vzpomínkami a cestami, které se proměnily ve hmotu, jež se opět stane součástí společnosti. „Je pro mě zásadní vtisknout do předmětu vzpomínku na příběhy, které jsem prožil, a ten si pak žije vlastním životem a vstupuje do domovů ostatních lidí,“ říká architekt.

Porcelanosa také vedla workshop Moonboards pro profesionály a příznivce interiérového designu a architektury. Tento workshop prostřednictvím kreativity a týmové práce přiblížil designy společnosti Porcelanosa odborníkům z různých odvětví.

PORCELANOSA, oficiální značka Tile of Spain

Společnosti Porcelanosa byla také přítomna na výstavním prostoru Tile of Spain. S cílem zvýšit povědomí a propagovat španělskou keramiku a inovace vybrali kurátoři instalace kolekci Newark společnosti Porcelanosa v šedých tónech, spolu s výrobky dalších 13 společností z tohoto odvětví, aby pokryla jednu z výstavních místností a představila svůj všestranný design.

Kategorie blogu