Novinka Coverlux™. Umělý kámen pro vaši domácnost i firmu

Zajímavosti | 26.11.2020
Novinka Coverlux™. Umělý kámen pro vaši domácnost i firmu

Divize Krion, která je součástí Porcelanosa Grupo, byla založena v roce 2010 a od té doby šel její vývoj a experimentování s novými materiály nezadržitelně kupředu. Jednou z novinek této divize je materiál Coverlux™, který naplňuje požadavky současných moderních designů. Je velmi oblíbený především díky tomu, že nabízí stejné designové možnosti, kterými disponují například mramor nebo přírodní kámen.

Kromě velmi atraktivního vzhledu nabízí materiál Coverlux celou řadu praktických vlastností, které jsou vítané v jakémkoliv interiéru. Ať už se jedná o soukromou domácnost, komerční a retailové prostory, či například hotely. Mezi jeho hlavní přednosti patří:

prostupující kresba,

trvanlivost,

hygienické vlastnosti,

možnost podsvícení u vybraných typů,

snadná údržba.

Ačkoliv má tento materiál jiné složení než umělý kámen Krion, splňuje vysoké požadavky funkčnosti, bezpečnosti a estetiky společnosti Porcelanosa Grupo.

Materiál s výbornými fyzikálními vlastnostmi

Coverlux™ je dodáván v deskách, které jsou vyrobeny ze dvou částí (těla a svrchní vrstvy) Tělo desek je minerálního původu (ATH), konkrétně z polyesterové akrylátové pryskyřice a pigmentů. Svrchní vrstva materiálu dodává jeho lesk, zajišťuje větší ochranu před poškozením a podporuje jeho výjimečné vlastnosti.

Desky umělého kamene Coverlux™ jsou vyráběny v rozměru 2 440 mm × 1 220 mm a tloušťce 10 mm. Tyto rozměry zajišťují snadný transport desek i následnou instalaci. Zmíněná tloušťka desky tvorbu konstrukčních objektů, které jsou nezbytné pro specifické podpěry.

Další výhodou tohoto materiálu je, že desky nevyžadují žádnou zvláštní úpravu. Jsou dodávány s vysoce lesklou svrchní vrstvou, a není tedy nutné provádět konečně leštění.

Manipulaci a řezání desek lze provádět pomocí truhlářských nástrojů, což je další velká výhoda pro zpracovatele dřeva. Skládací lepicí technikou dosáhnete dokonalých spojů na okrajích a v rozích, čímž dosáhnete perfektní kontinuity celého designu.

Právě díky svým vlastnostem je umělý kámen Coverlux™ velmi oblíbeným architektonickým prvkem. Architekti jej využívají například v rámci čekáren, barů, recepčních pultů, pro komerční nábytek a hotelové vybavení, pracovní desky i vnitřní obklady.

Přednosti umělého kamene Coverlux™

1. Maximální hygiena

Umělý kámen Coverlux™ je bakteriostatický materiál. Díky své nulové porozitě zabraňuje šíření mikroorganismů na svém povrchu. Navíc jeho nanotechnologický povlak s moderním složením má baktericidní účinek, který bakterie přímo odstraňuje z jeho povrchu.

2. Trvanlivost

Coverlux™ nabízí vysokou odolnost vůči poškození povrchu v důsledku opotřebení, jako jsou škrábance nebo odření. Díky svému složení se jedná o materiál pevný a odolný vůči nárazům, netvoří se tak praskliny a nedochází k odštípnutí. Coverlux™ také působí proti vlhkosti a zabraňuje vzniku zvlnění, odlepení nebo změně objemu materiálu. Je vysoce odolný proti běžným skvrnám, i když je jejich působení vystaven po dlouhou dobu.

Můžete si tak být jistí, že vám bude krášlit interiér dlouhodobě.

3. Funkčnost

Čištění a údržba umělého kamene Coverlux™ je díky jeho speciální povrchové úpravě snadná a rychlá. Pokud již nějaké škrábance vzniknou, lze je jednoduchým postupem opravit.

Materiál s ozdobným nádechem

Složení materiálu Coverlux™ nabízí mnoho tvůrčích možností. Vysoce lesklá vrstva na povrchu zajišťuje atraktivní vizuální efekt, který je ještě umocněn díky možnosti podsvícení.

Složení dekorativního materiálu s prostupující kresbou a jeho elegantní lesklý povrch umožnily vytvoření kolekce s luxusním mramorovým vzhledem: Premium Stone. Tato první kolekce je inspirována nejkvalitnějším kamenem, jeho mramorovými barvami a pro něj charakteristickými žilami. Kolekce Premium Stone je k dispozici ve čtyřech barevných kombinacích.

Dále v nabídce Porcelanosa Grupo najdete následující série:

Statuario Bianco

Série Statuario Bianco je inspirována jedním z nejkrásnějších typů mramoru, který dokonale prosvěcuje a rozjasňuje prostory. Mezi hlavní přednosti této série patří prostupující šedé žíly, které jí dodávají luxusní vzhled a dále možnost napojování desek v tzv. bookmatch (zrcadlovém) efektu.

Onice Persa

Tato série díky svým teplým tónům navozuje pocit pohodlí a útulnosti, a je proto vhodná například do relaxačních prostor, hal nebo čekáren. U této série je možnost podsvícení, takže zde mnohem lépe vyniká kresba kamene, žíly a další působivé detaily materiálu Coverlux™.

Oxide Melbourne

Série Oxide Melbourne je navržená tak, aby zanechala dojem při pohledu z jakéhokoliv úhlu. Díky této vlastnosti je v interiéru klíčovým prvkem a zajišťuje, že prostory působí jedinečným charakterem. U této série je možnosti podsvícení, což zvyšuje kontrast barevných žil a luxusní kresby mramoru.

Black Marquina

Série Black Marquina je inspirovaná Španělskem a je perfektní do elegantních a nadčasových prostor. Kombinace černé barvy a jemného žilkování je vhodná jak do soukromých, tak komerčních prostor.

Novinky v sortimentu

Umělý kámen Coverlux™ v letošním rooe představil 3 nové řady s názvy Agatart, Fragstone, Orobico. Každá z nich je jedinečná, osobitá a na první pohled inspirovaná přírodou. Agatart připomíná bublinky kyslíku ve vodě či mikroskopicky zvětšenou buněčnou strukturu. Fragstone zase krystalickou strukturu minerálů a ve variantě Orobico najdeme inspiraci barevnými mramory.

 

Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, můžete si být jistí, že umělý kámen od Krionu dodá vašim prostorům jedinečný nádech a současně vás osloví svou snadnou instalací i následnou údržbu. Pokud hledáte výjimečný materiál, tak Coverlux™ je tou správnou volbou.

Pro více informací o umělém kameni Coverlux™ nás neváhejte kontaktovat, rádi vaše dotazy zodpovíme.

Kategorie blogu