Jaké materiály použít pro obložení krbu?

Rady a tipy | 22.2.2019
Jaké materiály použít pro obložení krbu?

Jak vybírat mezi elektrickým či klasickým krbem, a jak plánovat jeho umístění jsme vám radili v předchozím článku. Nyní se zaměříme na výběr materiálu pro obkládání krbu či krbových kamen. Připravili jsme pro vás tipy na obklady, které se z našeho pohledu pro obložení moderních krbů nejvíce hodí.

Přírodní kámen Airslate

Přírodní kámen Airslate od L’Antic Colonial, který se zpracovává speciální technologií prudkých změn teplot. Díky tomu disponuje tloušťkou pouhých 2 až 3,5 mm, což umožňuje jeho ohebnost (až do rádia 35 cm). Přírodní kámen Airslate tak dokáže kopírovat zaoblený půdorys krbu či místnosti.

Dalšími výhodami tohoto obkladu jsou flexibilita a podstatně jednodušší manipulace. Ta je umožněna díky nízké váze 4 – 5 kg/m2. Výhodou je samozřejmě i nižší ceny nejen za materiál, ale i za obložení. Je důležité zdůraznit, že to vše rozhodně není na úkor designu. Série Airslate nabízí celkem 8 odstínů a je na pohled k nerozeznání od kamenných bloků.

Můžete si tak být jistí, že krb bude velmi elegantní součástí vaší domácnosti. Pokud vás přírodní kámen Airslate zaujal, můžete si o tomto materiálu přečíst více informací na webu výrobce.


Velkoformátové obklady XLIGHT

Velkoformátové obklady XLIGHT od společnosti Urbatek jsou další skvělou volbou pro obklad krbu. XLIGHT díky svému maximálnímu formátu (300 cm × 100 cm) eliminuje z interiéru téměř veškeré spáry, čímž místnost nejenom opticky zvětšuje, ale i esteticky zhodnocuje. Série XLIGHT Lush i XLIGHT Kala jsou inspirované elegancí mramoru a přidají vašemu prostoru nádech exkluzivity.

Díky velkoformátovým obkladům může stejný design s navazující kresbou navíc probíhat v celém prostoru, jak na zdech, tak i podlaze. Jistě také oceníte, že manipulace je ulehčena minimální tloušťkou 3,5 mm. V nabídce jsou i varianty 6 mm, 9 mm a 12 mm. Větší tloušťky velkoobkladů lze použít i na podlahu či kuchyňské desky. Je ovšem zcela zásadní, aby pokládka probíhala v režii zkušených řemeslníků vybavených speciálním nářadím. Více o velkoformátových materiálech si můžete přečíst na našem webu v sekci Urbatek.


Keramické parkety PAR-KER

Další doporučenou možností je použití keramických parket PAR-KER na obkládání podlah v okolí krbu. Díky jejich přírodnímu vzhledu bude umocněna příjemná atmosféra u hořícího ohně. Současně zde nemusíte mít strach z propálení podlahy, ke kterému může dojít u dřevěných parket.

Velice rustikální volbou obkladů, která je vhodná do tepelně laděných interiérů, je série Delaware Nogal. Ta vás nadchne jak svou texturou, tak designem, který je téměř k nerozeznání od přírodního dřeva. Pokud vás zajímá spíše moderní pojetí, tak vás svým designem dřeva jistě osloví série Nobu. Zajímavým kompromisem pak může být série Manhattan, která je dlouhodobě u zákazníků velmi oblíbená. Pro lepší představu si prohlédněte ukázky keramických parket PAR-KER.


Nevíte si rady s realizací krbu u Vás doma?

Pokud si chcete pořídit krb, ale nevíte si rady s realizací krbu, přečtěte si náš článek, ve kterém vás provedeme od výběru typu krbu po volbu materiálů. Případně se stavte pro názor odborníka na naše showroomy po celé ČR.

Kategorie blogu