Jak na černobílé koupelny

Koupelny | 14.7.2020
Jak na černobílé koupelny

Některé barevné kombinace nikdy nevyjdou z módy. Typickým příkladem je kombinace černé a bílé, a to zejména v koupelnách. Právě v nich je na prvním místě dobré světlo a správné prostorové uspořádání. Do černobílého designu koupelen můžeme zakomponovat cokoliv, od podlahových dlažeb přes obklady, sanitární keramiku a kování, až po správně vybrané koupelnové doplňky.

Obklady a dlažby jsou součástí vaší koupelny a v rámci bytu se jedná o část, která se nejhůře vyměňuje. I z tohoto důvodu se vyplatí do obkladů a dlažeb investovat, zajistíte si tak jejich kvalitu a dlouhou životnost.

Černobílé koupelny: klasická elegance, nadčasový styl

Pravděpodobně nejvíce ikonickým spojením černobílého designu a koupelny je koupelna ve stylu Art Deco. Tento styl byl nejpopulárnější, když se koupelny teprve dostávaly na výsluní. Podlaha v podobě šachovnice, dokonale bílé keramické dlaždice (často s lemováním), sanitární zařízení ve vintage stylu a dobové doplňky. Tento nadčasový a klasický styl můžeme pozorovat i v dnešní době v modernějším stylu.

 

7 tipů pro perfektní černobílou koupelnu

V první řadě je důležité vytvořit si takzvanou náladovou koláž (v angličtině známá jako mood board), díky které dosáhnete optimálního designu vaší koupelny. Ať už chcete mít koupelnu barevnou nebo černobílou, sbírejte vzorky, fotografie, nápady a různě je kombinujte. Níže se podíváme na nápady, jak vytvořit moderní černobílou koupelnu.

1) Černobílá podlaha

Výběr černobílé dlažby je skvělým výchozím bodem. Klasický vzor šachovnice může být položen kolmo nebo pod úhlem 45 stupňů. Také můžete kombinovat černobílé dlaždice s jinak barevnými obklady.

2) Černobílé obklady

Ať už jde o jakýkoliv typ keramických nebo porcelánových dlaždic, není od věci zvážit použití kontrastních hraničních dlažeb nebo profilů. Černobílé obklady tak mohou posloužit jako perfektní dekorace i pro skromný koupelnový prostor.

3) Černobílé koupelnové doplňky

Výběr černého nebo bílého kusu nábytku, který bude sloužit hlavně pro potěšení oka nebo třeba pro ukládání ručníků je dalším způsobem, jak vylepšit design koupelny.

4) Černobílé materiály

Pokud existuje materiál, který zachycuje krásu černobílé kombinace, pak je to jednoznačně mramor. Ten lze použít jako obklady, podlahové dlaždice nebo jako orámování sanitární keramiky. Další přírodní možností je například vápenec nebo břidlice.

5) Kovové doplňky a mosazné baterie doplňující černobílou koupelnu

Díky jemnému lesku chromových nebo baterií s jinými kovovými povchy získají černé koupelny tu správnou jiskru. Dokonce i pouhá kovová lemování propůjčují černobílé koupelně hloubku a jas. Další možností, jak upoutat pozornost, je černý matný povrch baterií.

6) Černobílé obklady v kombinaci s tapetami a barvou

Obklady v koupelně mohou být upraveny například příčným drážkováním nebo dřevěnými detaily, nad něž lze přidat vzorované tapety. Pro udržení jednoty je důležité držet se černobílého stylu a pouze přidat motiv nebo šablonu pro vymalování stěn.

7) Sklo pro zrcadla a sprchové zástěny

Použití leptaného skla nebo černých ozdob u zrcadel či sprchových zástěn může dodat nádech sofistikované elegance. Nakombinujte čiré a leptané sklo a přidejte tak další rozměr i malé koupelně. Velice elegantní jsou i černá zrcadla, ta si můžete prohlédnout v našem showroomu v Praze, na adrese Komunardů 32.

 

Černobílá koupelna je jednoznačně zajímavou a moderní volbou. Pokud si však ještě nejste finální podobou jistí, nechte se inspirovat našimi články. Prozradíme vám v nich další koupelnové trendy i způsoby, jak realizovat například minimalistickou koupelnu.

Kategorie blogu