Jak čistit umělý kámen Krion®

Rady a tipy | 8.2.2022
Jak čistit umělý kámen Krion®

Díky svým fyzikálním vlastnostem je povrch umělého kamene Krion®  vysoce odolný vůči všem typům skvrn. Velmi snadno se čistí, je prakticky neporézní a vysoce odolný vůči chemickým přípravkům. Samotný materiál lze také opravit nebo regenerovat. KRION je proto ideální volbou do koupelen, na pracovní desky v kuchyních i do obchodních prostor. Díky svým sterilním vlastnostem najdou desky Krion® uplatnění i ve zdravotnictví, kde je hygiena na prvním místě.

Udržovat Krion®  stále jako nový je velmi snadné. Právě díky správné a pravidelné údržbě totiž zajistíte, že čištění bude jednoduché a efektivní i v budoucnu.

Připravili jsme pro vás přehled kroků, které je vhodné dodržovat.

Každodenní údržba

Ačkoliv se umělý kámen Krion®  velmi snadno čistí, potřebuje i údržbu, aby setrval v co nejlepším stavu.

  • Pokud se na povrchu Krion® objeví skvrna nebo otisk, vyčistěte jej dříve, než se stihne usadit. Zajistíte tak, že čištění tohoto materiálu bude i nadále snadné a rychlé.
  • Stačí vám hadřík, houbička nebo utěrka z mikrovlákna, kterou povrch denně otřete a zbavíte jej tak všech snadno odstranitelných skvrn.

Čištění běžných skvrn

Pokud se vám na Krion® LUX objeví běžná skvrna z domácnosti, postupujte podle následujícího návodu:

  • Skvrnu co nejvíce vyčistěte za pomoci vody, papírové utěrky nebo hadříku.
  • Pokud skvrna přetrvává, navlhčete hadřík a použijte jemný čisticí roztok. Vyhněte se ovšem prostředkům se silnou kyselou bází.
  • Pokud používáte čisticí sadu Krion, využijte speciální čisticí prostředek K-CLEANER a přípravek K-CREAM.
  • Nakonec povrch dobře osušte, a tím celý proces čištění dokončíte.

Čištění odolných skvrn

Odstranění odolných skvrn z Krion®  je mnohem snazší než v případě skvrn u jiných materiálů. Stačí postupovat následovně:

  • Na skvrnu naneste čisticí prostředek s mikročásticemi (případně K-CREAM) a navlhčete čistou bílou drátěnku.
  • Skvrnu třete krouživými pohyby, dokud nezmizí.
  • V případě potřeby opakujte a trochu přitlačte.
  • Odstraňte přebytečnou čisticí tekutinu, opláchněte vodou a povrch dobře osušte hadříkem.

Regenerační schopnosti

Umělý kámen Krion®  se může poškrábat, stejně jako jakýkoliv jiný materiál. Na rozdíl od jiných povrchů se však škrábance na materiálu Krion® snadno opravují. Materiál totiž dokáže regenerovat. Stačí jej vyleštit a bude vypadat opět jako nový.

Pokud je škrábanec povrchový, stačí povrch rovnoměrně vyleštit, aby se obnovil. Společnost Krion dodává regenerační sadu se všemi nástroji, které potřebujete k regeneraci jakéhokoliv poškození. Způsob ošetření Krion® závisí na tom do jaké míry jste měli materiál rozleštěný. Lesklá úprava vyžaduje ošetření profesionála.

Vyčistit nebo opravit váš Krion®  je snadné. Pokud však máte jakékoli dotazy ohledně údržby Krion®, neváhejte nás kontaktovat.

Kategorie blogu