Chcete mít dřevo v koupelně? Žádný problém

Koupelny | 17.4.2018
Chcete mít dřevo v koupelně? Žádný problém

Dřevo je velmi oblíbený materiál, který pro svůj krásný vzhled potřebuje sucho a péči. Pokud toužíte po koupelně ze dřeva, ale máte obavy, že vlhkost a kapičky vody dřevo poničí, přinášíme vám 3 tipy, se kterými můžete tyto starosti hodit za hlavu. Obklopte se kvalitním materiálem a poznejte, že dřevo v koupelně neznamená starosti s údržbou, ale útulný a nadčasový design.

1. tip: Obklady do koupelny a imitace dřeva

Mít dřevo za vanou nebo ve sprše? Proč ne. Stačí zvolit správné obklady do koupelny a imitace dřeva se postará o skvělou iluzi dřevěných prken. Navíc si nemusíte dělat starosti s údržbou – voda ani vlhkost obkladům neublíží.

Dejte si však záležet na kvalitě provedení dekoru. U obyčejných obkladů se můžete setkat se sériově lisovaným vzorem, který ve výsledku působí uměle. Na propracovaný efekt dřeva se u svých výrobků již několik let zaměřuje divize Porcelanosa ze Španělska. Díky kombinaci 25 textur v jedné sérii máte zaručeno, že vedle sebe nebudete mít dva stejné vzory.

Motiv dřeva v několika variantách

Obklady s imitací dřeva vyrábí PORCELANOSA Grupo v rektifikované podobě. To znamená, že jsou hrany obkladů zabroušené tak, aby mezi nimi vznikla co nejmenší spára a výsledný vzhled nerušily nepřirozené mezery.

Lexington - velmi oblíbený velkoformátový obklad 45 x 120 cm ve 4 různých odstínech imitujících horizontální dřevěné pruhy.
Taco Chester - efekt 3D mozaiky vytvářejí dřevěné čtverce, které působí plasticky a svým provedením dokonale kopírují přirozený vzhled dřeva.

2. tip: Dlažba s motivem parket a prken

Dřevěná podlaha vždy interiér zútulní a na chůzi je velmi příjemná. Ovšem na podlaze v koupelně je dřevo velmi namáhané a do tohoto prostoru nevhodné. Podlahářské firmy nabízejí jako řešení vinyl, který vlhku odolá. Je ale důležité si přiznat, že vinyl je vrstvený materiál a daleko vyšší životnost a odolnost má dlažba.

Dlažba s imitací dřeva vytvoří ve vaší koupelně dokonalou iluzi parket, hoblovaných, ostaršených i kartáčovaných prken. Maximální rozměr je až 29,3 x 180 cm a díky tenkému zpracování jsou keramické parkety PAR-KER vhodné jak na podlahu, tak na stěnu jako obklad. Samozřejmostí je možnost zapracování podlahového vytápění.

3. tip: Dřevěný nábytek do koupelny

Poslední možností je dřevěný nábytek určený do koupelny. Právě ten by měl odolat vyšší vlhkosti, a pokud chcete mít jistotu, že mu pobyt v koupelně neublíží, volte masivní nábytek z exotických dřevin.

Nábytek do koupelny

Proč zrovna Porcelanosa?

Na výrobu obkladů a dlažeb s motivem dřeva se v Evropě zaměřuje několik výrobců. Pokud si nejste s výběrem jisti, doporučujeme porovnat jejich výrobky s výrobky PORCELANOSA Grupo a na první pohled poznáte rozdíl.

Dopřejte si kvalitu, která vás bude hýčkat při každé návštěvě koupelny. Pro více podrobností navštivte vzorkovny, kde vám zkušení designéři pomohou s návrhem koupelny.

Kategorie blogu