Dřevěné lamely vévodí současnému interiérovému designu

Zajímavosti | 7.9.2023
Dřevěné lamely vévodí současnému interiérovému designu

Dřevěné lamely nachází své uplatnění na stěnách, dveřích i nábytku a díky svému jedinečnému designu dodávají prostorům přírodní atmosféru a eleganci.

Tyto interiérové prvky si svou přirozenou krásou zaslouženě získávají přízeň u bytových architektů i interiérových designérů a v současnosti patří mezi velmi oblíbené prvky. Kombinace moderních linií s elegancí přírodních motivů dodává domácím i firemním prostorám příjemnou atmosféru, pocit tepla a pohody, a navíc jsou lamely velmi atraktivní na pohled.

Nová kolekce 3D Deco od společnosti Porcelanosa je inspirována přírodními dřevěnými obklady. Na pohled vypadají lamely jako pravé dřevo, nicméně narozdíl od dřeva jsou Deco panely zcela bezúdržbové. Tyto dekorativní prvky lze použít k akcentování konkrétních stěn nebo celých místností. Jedná se o ideální prvek pro rezidenční i obchodní projekty.

Pro kolekci 3D Deco je charakteristická odolnost, trvanlivost a kvalita. Tři odstíny v provedení stříbrná, javor a dub naplňují prostory teplem a světlem a dodávají jim jedinečný přírodní vzhled.  Jednotlivé lamely se vyznačují jemnými rovnými liniemi, které vytvářejí pocit celistvosti, prostornosti a výšky. Varianta Stone 3D navíc kombinuje pevnost keramiky s realistickým vzhledem, takže je ideální pro modernější interiéry.

Při obkládání stěn materiálem 3D Deco můžete přidat mezi spoje pro maximální vizuální efekt i LED profily a nebo kovové profily. Jedná se o řešení, které je ideální pro zpříjemnění a zútulnění prostor. Navíc také dodá stěnám nápadný objem a strukturu.

Dřevěné lamely uvedla na trh také značka L´Antic Colonial. Ta vyrábí již hotové dekorativní panely z pravého dřeva s několika typy lamel, díky kterým je pokládka naprostá hračka. Dekorativní panely z kolekce SPLIT jsou perfektní pro zvýraznění jedné nebo několika stěn. Využít je můžete ale i na strop či obložení nábytku.

Lamelové dekorativní panely zefektivní jakýkoliv prostor a dodají mu osobitý hřejivý charakter. Na výběr je z několika typů lamel a mnoha moderních barev, díky čemuž jsou ideální volbou do jakéhokoliv prostoru.

 

Pro více informací o dřevěných lamelách nás neváhejte kontaktovat. Rádi vaše dotazy zodpovíme. 

Kategorie blogu