Bidet – pro zdraví i pohodlí

Koupelny | 27.4.2017
Bidet – pro zdraví i pohodlí

Bidet. Pro jednoho zbytečný nadstandard, pro druhého přirozená součást každodenní hygieny. Ještě před dvaceti lety byl bidet pro mnoho Čechů úplnou novinkou, zatímco v zahraničí se běžně používal. Chtělo to čas, než si bidet našel v našich domovech stálé místo. Nyní jeho obliba stále stoupá, což dokazuje i široká nabídka španělské společnosti Porcelanosa

Závěsný bidet do prostorných místností

Bidet se využívá jako doplněk ke klozetu, ať už máte místnost s toaletou samostatně či v rámci koupelny. Společnost PORCELANOSA Grupo zaměřuje svoji divizi Noken právě na sanitární keramiku, ve které si z bohaté škály kolekcí vyberou jak příznivci tradičních stylů, tak i moderny. V rámci naší nabídky rozhodně nesmíte opomenout neotřelou sérii Neox, kubistický NK Logic či naopak sérii s oblými liniemi Artiquitect.

2v1 – WC s bidetem pro malé prostory

Máte menší byt nebo váš domek neoplývá velkým prostorem pro koupelnu či toaletu?
Máte dvě možnosti:

WC s bidetem – jedná se o klozety, ve kterých je již bidet integrovaný. Toto řešení je komfortní, avšak cenově náročnější.

Bidetová sprška – bidetová baterie se sprškou patří mezi kompromisní řešení. Ze zmíněných variant se řadí mezi cenově nejdostupnější. Částečně je to však na úkor pohodlného použití, jaké nabízí například klasický bidet.

V obou případech je výhodou výrazná úspora prostoru. I zde je však dobré počítat s bidetem již v začátku nového projektu nebo rekonstrukce.


Proč je bidet tak oblíbený?

Zatím jsme se věnovali pouze komfortu, který bidet zajišťuje při očištění intimních partií. Vysoká úroveň hygieny však není vše, co toto praktické umývátko nabízí. Mikroby a bakterie se odstraní daleko lépe vodou, která je také více šetrnější k pokožce než klasický toaletní papír. Z pohledu zdraví se pravidelné používání bidetu doporučuje především při prevenci vzniku hemeroidů a jako podpora jejich léčby. Využívání spršky má také vliv na posílení pánevního dna.

Jak vidíte a máte třeba již osobně vyzkoušeno, má bidet v domácnosti samá pozitiva. Dopřejte si komfort, který bidet nabízí, a pořiďte si luxusní sanitární keramiku, která si vás bude hýčkat.

Rádi vám s výběrem pomůžeme. Neváhejte nás kontaktovat nebo navštivte vzorkovny Porcelanosa.

Kategorie blogu