Betonová koupelna: surová, industriální a stylová

Koupelny | 11.6.2020
Betonová koupelna: surová, industriální a stylová

Beton je velice univerzální materiál, který byl objeven již v dobách Římské říše. Budovy a infrastruktura vděčí za své přežití do dnešní doby právě římskému betonu nejvyšší kvality. I v dnešní době beton zůstává důležitým stavebním materiálem, a to nejen pro konstrukční účely, ale stále častěji také pro nezdobený interiér, což se hodí nejvíce právě do koupelen.

Chcete-li dosáhnout betonového vzhledu praktickým a zároveň funkčním způsobem, jsou skvělou volbou keramické dlaždice. Široká škála takovýchto dlaždic vyráběných společností Porcelanosa poskytuje velké spektrum odstínů a patin. Dlažby betonového designu mají nízkou porozitu, proto jsou odolné vůči vlhkosti. Jemné textury poskytují surový a strukturovaný kontrast k typickému čistému vybavení moderních koupelen.

Připravili jsme pro vás možnosti zasazení betonového designu do koupelen, díky kterým dosáhnete moderního industriálního stylu.

Beton krásně vynikne i v koupelně

Dokonale upravená betonová koupelna

Beton patří mezi nejlépe tvárné stavební materiály a dokonale se přizpůsobuje tvaru konstrukce (nebo formy), do které je litý. Konečný výsledek do značné míry závisí na kvalitě konstrukce i betonu. Výběr betonových koupelnových obkladů je pak způsob, jak zajistit nejvyšší možnou kvalitu finálního provedení koupelny.

Betonový obklad autenticky zdůrazňuje vzhled surového betonu a dosahuje jej také díky velkoformátovým obkladům a dlažbám. Ty lze přizpůsobit velkým i menším koupelnám.

Jak používat beton v různých částech koupelny

Betonové obklady mohou být ozvláštněny různými doplňkovými materiály, kterými jsou například dřevo, motiv mozaiky nebo luxusní mramor. Vytvoření takto silného kontrastu pomáhá upoutat pozornost právě na kvalitu betonových dlaždic.

Použití betonových obkladů je univerzální pro svou robustnost a snadnou údržbu. Sprchové kouty, vany i toalety mohou být obloženy stejnými betonovými dlaždicemi, jako je tomu u podlahy nebo stěn koupelny. Jako celek pak koupelny s betonovými prvky budí luxusní a sofistikovaný dojem.

Krásná betonová koupelna

Betonové dlaždice pro venkovní použití

Betonového efektu nemusíme využívat pouze v interiéru. Kolekce keramických obkladů Urbatek zdůrazňuje estetickou stránku litého betonu, jež je dostatečně odolný pro venkovní použití a ideální například na fasády. Zajímavostí je, že z Urbateku se vyrábí i stoly, které jsou svými vlastnostmi ideální opět do venkovního prostředí. V naší nabídce najdete široké možnosti obkladů a dlažeb, které prozáří každou koupelnu.

Jedním z mnoha důvodů, proč se tato kolekce stala velice oblíbenou u architektů, je její nízká pórovitost a souhra barev.

 

Budete zařizovat či rekonstruovat koupelnu? Nechte se inspirovat články, které jsme pro vás na tato témata připravili.

Kategorie blogu