PORCELANOSA Grupo i letos ozdobou veletrhu Cersaie - I. část

Novinky | 1.10.2018
PORCELANOSA Grupo i letos ozdobou veletrhu Cersaie - I. část

Letošní veletrh interiérového designu Cersaie v italské Bologni se konal ve dnech 24. - 28. září 2018 a PORCELANOSA Grupo jako světový lídr celého sektoru obkladů a dlažeb nemohla na této výstavě samozřejmě chybět. Veletrh navštívilo za 5 dní svého konání vice než 110 000 návštěvníků převážně z řad odborné veřejnosti, kteří přijeli z více než 180 zemí světa. Pokud jste mezi nimi nebyli, pak vám rádi shrneme v následujícím článku to nejzajímavější, čím se PORCELANOSA Grupo tento rok na výstavě prezentovala.

Porcelanosa – obklady a dlažby

Porcelanosa si letos připravila několik zajímavých novinek v čele se sériemi Prada a Nantes, které přináší nové textury v již osvědčených odstínech Caliza, Acero či Arena. Mimo standardní matnou povrchovou úpravu každý odstín této série nabízí i tři nové dekorativní úpravy, z nichž největší pozornost upoutala varianta Mosaico, která podobně jako Medici dokáže díky svému strukturovanému povrchu vytvořit v interiéru zcela plastický dojem. Další zajímavou novinkou je rozšíření nejúspěšnější letošní série Botega o další dva odstíny – White a Antracita. Toto rozšíření ještě zvyšuje variabilitu této oblíbené série.

NOVINKY CERSAIE 2018

Nové série i sázka na oblíbenou jistotu

Sympatickým překvapením jsou i série Studio a Matt, které vedle bohatého dekorativního programu nabízí jak lesklou, tak matnou úpravu. První jmenovaná série se skládá z obkladů a dlažeb v 5 odstínech včetně kovu. U každého obkladu je na výběr ještě ze tří dekorací ve stylu mozaik. Kolekce Matt představuje bílý matný program rovněž s bohatým výběrem dekorativních obkladů.

Vedle toho Porcelanosa navázala na úspěch série Delaware z loňské výstavy a představila novou keramickou dlažbu Nobu, která věrohodně imituje design přírodního dřeva. V neposlední řadě Porcelanosa odprezentovala koncept High-Ker jako exkluzivní velkoformátovou dlažbu o velikosti až 120 x 120 cm, která vnáší do interiéru optickou kontinuitu s obklady stejných velikostí. Navíc dokáže pocitově zvětšit prostor právě díky zachování velkoplošného konceptu.

Zvětšování formátů i větší nabídka dekorativních obkladů

Expozice nejúspěšnější divize PORCELANOSA Grupo představila dva zásadní trendy. V první řádě je zřejmé, že se Porcelanosa zaměřuje na zvětšování formátů. Naprostá většina prezentovaných obkladů byla rozměru 45 x 120 cm, což je v sortimentu ostatních konkurentů stále spíše sporadický formát.

Druhým trendem je narůstající nabídka dekorativních obkladů, přičemž převážná většina novinek nabídla zároveň minimálně tři dekorace. Porcelanosa svým zaměřením na procesně náročnější výrobu dává konkurentům jasně najevo, že kopírovat její produkty bude v budoucnu vzhledem k technologickému náskoku španělského lídra a vysoké kvalitě jeho obkladů a dlažeb ještě náročnější.

Urbatek – velkoplošné obklady a dlažby

Urbatek se na výstavě věnoval prezentaci konceptu „Tailored design“, díky kterému jsou architekti schopni nejenom upravit velkoplošné obkládací materiály do požadovaných velikostí, ale zároveň pracovat s kontinuální kresbou při obkládání větších ploch. Materiály Urbatek s různou tloušťkou 12 mm, 9 mm a 6 mm lze použít na téměř vše – od obkladů a dlažeb, přes kuchyňské desky a nábytek až po obkládání fasád.

U příležitosti veletrhu Cersaie byly také představeny nové velkoplošné obklady ze série Liem a Aria s imitací mramoru. Série Raw přináší povedený design tmavého cementu. Série Nuba je podobných tonů jako Glem s tím rozdílem, že poutá mnohem větší pozornost vzhledem ke své kontrastní a syté kresbě.

L’Antic Colonial – mozaiky a přírodní materiály

L’Antic Colonial se na výstavě zaměřil na prezentaci barevných lesklých mozaik geometrických tvarů, metalických mozaik měděných tónů či přírodního dřeva, a poodkryl tak trendy pro nadcházející rok. Kolekce mozaik Gravity představuje nový design a rozšiřuje nabízené odstíny o barvy Titanium a Titanium/Metal. Další novinkou jsou odstíny Copper a Anthracite ze série mozaik Metal, která díky unikátnímu členitému povrchu dynamicky odráží světlo a vytváří zajímavý 3D efekt. Speciální povrch série Rhombus odráží světlo podobně jako mořská hladina, a celkový dojem ještě umocní 4 barevné alternativy a geometrický vzor těchto obkladů. Kolekce Royal je zástupcem novinky ze světa přírodního dřeva, která nabízí nekonečné možnosti.

NOVINKY L'ANTIC CERSAIE 2018

To ale není z italské výstavy vše...

PORCELANOSA Grupo svou expozicí na veletrhu úspěšně demonstrovala svoje dominantní postavení. V následujícím článku se dozvíte, s čím sklidila divize Noken velký úspěch, stejně tak jako další novinky ze světa prémiového umělého kamene KRION a luxusních kuchyní Gamadecor.

Pokračování článku

Kategorie blogu