24. mezinárodní výstava Porcelanosa Grupo - 2.

Novinky | 7.3.2017
24. mezinárodní výstava Porcelanosa Grupo - 2.

Dlouho očekávaná 24. mezinárodní výstava společnosti Porcelanosa Grupo se nesla ve velkém duchu. Ochutnávku novinek divizí Porcelanosa, Systempool a Gamadecor jsme představili v minulém článku. Nyní se v klidu usaďte a vychutnejte si světové novinky Urbatek, L'Antic a Noken, které během několikadenní výstavy vzbudily velký obdiv.

Noken

Pokrok divize Noken je každý rok čím dál znatelnější. Tento rok byl toho ukázkovým příkladem. Spolupráce se světovými designéry posouvá produkty Noken strmě vzhůru. Reakce odborné veřejnosti potvrdila fakt, že kolekce TONO, která je výsledkem spolupráce s architektem Normanem Fosterem, je naprostou „trefou do černého“. Série od Zaha Hadid je rozhodně neopakovatelným designérským kouskem, nicméně vkus českého zákazníka je výrazně konzervativnější. Noken však jde rozhodně správným směrem a jeho produkty jsou velkým příslibem.

 

Urbatek

Showroom Urbatek byl, tak jako vloni, velmi zdařilou prezentací novinek. Vévodily mu opět velké formáty o velikosti 1,2 x 2,5 m při tloušťce 6 mm či 12 mm. Představeny byly i nové dekory, z nichž nejlépe byla vnímána XLight Premium v matném černém dekoru imitujícím kámen, který se dá použít kompletně na obklad celé koupelny a dodržet tak jednolitost prostoru. Urbatek představil ve svém showroomu také široké použití velkoplošných formátů v exteriérech na terasách, zahradách ale i na fasádách a prezentoval i nový trend používání těchto formátu v interiérech, například na kuchyňské desky či pokrývání nábytku.

 

L‘Antic

V showroomu L’Antic se objevilo několik zajímavých novinek, z nichž nás zaujala především kombinace dlažby s mozaikou, například mozaika Gravity aluminium. Ve velké míře tu byly také odprezentovány prvky vybavení koupelen – sprchové vaničky a umyvadla z přírodního kamene identického s materiálem nabízeným v deskovém provedení různého formátu. Tyto výrobky vyzněly velmi luxusně a evidentně najdou zákazníka v těch nejnáročnějších kruzích.

 

Pár slov závěrem

Letošní 24. ročník přinesl celou řadu zajímavých novinek napříč všemi divizemi. Vzhledem k postavení společnosti Porcelanosa, jako světového lídra a udavatele trendů, se k její výstavě upíná velká pozornost jak partnerů, tak i konkurentů. Dá se předpokládat, že novinky prezentované na letošní výstavě zásadně ovlivní trend pro celý další rok a zdá se, že se máme na co těšit.

Kategorie blogu