24. mezinárodní výstava Porcelanosa Grupo - 1.

Novinky | 6.3.2017
24. mezinárodní výstava Porcelanosa Grupo - 1.

Týden 13. - 17. 2. 2017 byl ve znamení 24. mezinárodní výstavy Porcelanosa Grupo, jejíž účelem je prezentace nových produktů. Do španělského Villa-realu se tak sjela odborná veřejnost včetně architektů, designérů a distributorů z celého světa a výjimkou nebyl ani český distributor Design Bath a Dorint Group.

Trochu statistiky na úvod

Během jednoho týdne navštívilo výstavu 12.000 návštěvníků, což je o 15 % více, než tomu bylo vloni. Výstava čítala 9000 zahraničních návštěvníků z 80 různých zemí, převážně z USA a střední Evropy. Porcelanosa Grupo připravila prezentaci svých novinek ve všech svých osmi společnostech na celkem 14.000 metrech čtverečních. Logisticky zajišťovalo přepravu návštěvníků mezi fabrikami více než 50 Porcelanosa autobusů. Zajímavostí je i zásadní nárůst tržeb hoteliérů a restaurací v době trvání výstavy, jelikož hotely a restaurace ve Villa-realu a širokém okolí byly celý týden naprosto plné.

Porcelanosa

Divize Porcelanosa, klenot Porcelanosa Grupo, se tento rok předvedla ve skvělém světle a odprezentovala novinky, které jsou velkým příslibem do nového roku. Velmi povedená byla prezentace široké nabídky textur a odstínů obkladů v přírodních tónech. Vkus českého zákazníka bude více než spokojen s kolekcemi Marbella, Dakota, Tiber, Pietra, Oslo či Toscana.


Zajímavou novinkou je také dlažba Torino a Bolonia, kombinující dlažbu v šedém tónu s parketou,
která tvoří okraj dlaždice. Porcelanosa také reagovala na současný trend v pokládání parket a výsledkem je kolekce Viena, která na první pohled zaujme svým tvarem. Největší oblibu si však získala kolekce Capri, která svojí texturou a nabízenými odstíny bude pro českého zákazníka přesně to, co hledá.

Systempool

Společnost Systempool si pro tento rok připravila revoluční novinku materiálu Solid Surface, která byla představena ve speciální audiovizuální místnosti za použití řady efektů.
„K-Life“ je systematickou změnou přísad umělého kamene, díky které materiál napomáhá ke zlepšení míry znečištění ovzduší. S nadsázkou se tak dá říct, že povrch materiálu „K-Life“ dýchá a funguje podobně jako fotosyntéza.


Bereme-li v potaz širokou škálu možného využití Krionu, může mít tato novinka naprosto revoluční vliv na celosvětovou architekturu a design. Porcelanosa Grupo, potažmo divize Systempool, má tento vynález patentován a oproti konkurenci se tak výrazně odlišil. 

Nicméně „K-Life“ je projekt, který je v samotném počátku a budeme si muset počkat, jaké změny přinese. Mimo této novinky showroomu Systempool vévodila fasáda z umělého kamene, horní patro pak bylo ve znamení kombinace Krionu s povedenou sérií TONO od Normana Fostera.

Gamadecor

Gamadecor se vedle prezentace luxusních kuchyní zaměřil i na střední segment a představil novinky cílené tak, aby byla zákazníkovi nabízená stejná kvalita za nižší cenu. Jedná se o řadu kuchyní v třídě Residence, která může být vzhledem k poměru cena:kvalita zajímavým kandidátem do velkých projektů. Tím Gamadecor oslovil developery, kteří upřednostňují při svých projektech cestu plného vybavení nabízených bytů.


Showroom prezentoval různé zajímavé nápady, například promyšlené otvírací systémy, kdy se převážná část kuchyně včetně spotřebičů může během pár vteřin zakrýt a vznikne tak čistý, otevřený prostor. Každoročně se tato divize Porcelanosa Grupo čím dál více zaměřuje i na doplňky, které pomáhají Systempoolu dotvářet atmosféru a prodávat kuchyně jako koncept, a nikoliv bezmyšlenkovité kusy nábytku, tak jako tomu bývá u konkurence.

A to není vše

Tak obsáhlá výstava, kterou Porcelanosa Grupo pořádala, se jen stěží vejde do jediného článku. Nenechte si tedy utéct další novinky a podívejte se, jaké se prezentovaly novinky pro Urbatek, L'Antic a Noken.

Kategorie blogu