Volně stojící vana pro pocit svobody

Koupelny | 10.2.2017
Volně stojící vana pro pocit svobody

Prostor, svoboda, volnost – to jsou první pocity, které vás napadnou ve chvíli, kdy se poprvé ponoříte do volně stojící vany. Tyto vany jsou honosným solitérem každé koupelny a pro své majitele se stanou centrem každodenní relaxace. Pojďte a načerpejte inspiraci i luxus, který přináší španělská Porcelanosa.

Moderní i retro samostatně stojící vany

Volně stojící vany nejsou v koupelnách žádnou novinkou. V podstatě se jednalo o první typ van v sériové výrobě, který časem nahradily vany usazené do vyzděného lůžka zpravidla v rohu místnosti. Nyní se však tyto skvosty opět vrací do interiérů a nemusí se vždy jednat o „retro“ na nožičkách. Současný trend nabízí i samostatně stojící vany, které jsou moderní a minimalistické.

 

Na co myslet při výběru vany

Každá vana by měla být stejně výjimečná, jako je ten, kdo si užívá její pohodlí. Velmi záleží na tom, co od vany očekáváte. Má být bezpečná pro děti a seniory? Pohodlná pro koupání ve dvou? Nebo má dlouho udržet teplou vodu, protože v ní trávíte hodiny s knížkou v ruce? To ovšem není vše, na co při výběru vany myslet:

• Efektivní využití prostoru v koupelně
• Celkový design koupelny
• Komfort a bezpečí při koupeli
• Počet osob v domácnosti
• Výška nejvyššího člena rodiny

Solitérní vany pro dva

V základu se solitérní vany rozdělují na dva typy podle sklonu pro opření zad – buď se jedná o jednostrannou či oboustrannou vanu. Pokud máte rádi ve vaně společnost, je pro vás oboustranná vana jasnou volbou. Při koupání ve dvou budete mít oba stejné pohodlí – sklon zádových částí je na obou stranách stejný a odpad je řešen ve středu vany.

Volně stojící vanové baterie dodají novou dimenzi

U klasických či rohových van je umístění baterie v naprosté většině na stěně. Solitérní vany však mají ve výběru daleko větší svobodu – můžete si vybrat buď baterii přímo na vanu, nebo volně stojící baterie, která vzdušný prostor elegantně doplní.

Luxus i pohodlí přináší Noken

Noken je specializovanou divizí španělské společnosti Porcelanosa, která se zabývá vývojem a výrobou vlastních zařizovacích předmětů do koupelny.

 

Z designových kousků z dílny Noken byste určitě neměli přehlédnout oválnou vanu NOVAK, minimalistický KUBEC, hravý KOAN či volně stojící vanu s nádechem historie ve viktoriánském stylu VICTORIAN.

Jaký vybrat materiál

Nejčastěji používaným materiálem pro vany je akrylát, který je dobře tvarovatelný a zároveň pružný. Chybí mu ovšem pevnost, a tak u sprchových vaniček a bočních krytů van dochází k častým reklamacím. Odtržený silikon mezi vanou a stěnou je standardní problém po několikaměsíčním užívání.

Krion - revoluční materiál nejen do koupelny

V současné době je doslova revolučním materiálem v koupelnách Krion, a to nejen pro vany, ale i pro ostatní komponenty zařizovacích předmětů. Jedná se o směs drceného Bauxitu spojeného s různými pryskyřicemi a doplňujícími přírodními prvky. Výsledkem je pevný, tvarovatelný, hygienický materiál.

 

Podívejte se na série Almond či Epoque z Krionu z divize Systempool, které posunou celou koupelnou na zcela jinou úroveň a budou zajisté ozdobou celého prostoru.

Výhody, které vás přesvědčí

Výhoda materiálu Krion spočívá i v možnosti kombinovat vanu se sprchovou vaničkou. Dále se mohou umyvadla z tohoto materiálu zasadit do umyvadlové odkládací desky a může se tak docílit absolutně celistvého, čistého prostoru. Na takovou realizaci se můžete přijít podívat na naši vzorkovnu v Praze, kde vám možnosti Krionu a mnohem více rádi představíme.

Potřebujete poradit s výběrem? Navštivte naše vzorkovny!

Kategorie blogu