Španělské obklady mají své kouzlo

Zajímavosti | 29.3.2017
Španělské obklady mají své kouzlo

Kdo jiný, než španělský výrobce Porcelanosa, by se měl věnovat výrobě španělských obkladů? A to nejen těch s typickými zdobnými motivy, ale i s nadčasovým a jednoduchým designem. Pojďte potěšit svůj zrak a inspirujte se! Španělské obklady a dlažby mají široké využití.

Obklady a dlažby ve španělském duchu

Bohaté geometrické či přírodní obrazce, které jsou vytvořené především v modrých a šedých tónech nebo pestrobarevných variacích – tak by se daly stručně shrnout typické znaky španělských obkladů. Jednotlivé motivy se využívají jak na sestavení pravidelných obrazců, tak se u tohoto typu obkladů využívá i náhodná pokládka více designů, které ve výsledné podobě působí hravě a neotřele.


Pokud toužíte po koupelně ve španělském stylu, inspirujte se zdobnou grafikou kolekce ANTIQUE, BARCELONA či nostalgickou DOVER a DECO BLUESTONE. Tím však Porcelanosa nekončí a nabízí další střídmější motiv jako je například DECO TRIBECA.

Kam s nimi aneb obklady nejen do koupelny

Španělské obklady se hodí do koupelny, kuchyně, chodby i ateliéru a můžete je snadno kombinovat s různými styly – oblíbené je retro, vitange či secesně a rustikálně laděné interiéry. 

CHCI VÍCE INSPIRACE

Přestože současné trendy se přiklánějí k přírodním tónům, jednoduchým liniím a nadčasovému vzhledu, popusťte uzdu fantazii a vystupte z davu díky nevšední dlažbě, která promění ráz celého interiéru. Obklady a dlažba s ornamenty vytvoří zajímavé obrazce. Přijdou vám motivy až příliš pestré a zdobné? Zkombinujte je s jednobarevnými plochami, které interiér zjemní a nechají vyniknout solitérní dekoraci.


Oblíbený je i opotřebovaný vzhled či uměle vytvořený efekt popraskané glazury, který dodá nádech historie.

Pořiďte si španělský originál

Navštivte některý ze showroomů a prohlédněte si nevšednost španělských obkladů na vlastní oči. Naši designéři vám pomohou s výběrem i kombinací různých motivů a zkušení řemeslníci zajistí bezchybnou realizaci. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Kategorie blogu