Rekonstrukce malé panelákové koupelny

Rady a tipy | 14.6.2016
Rekonstrukce malé panelákové koupelny

Trendy pro rekonstrukce klasické i panelákové koupelny

Oproti předchozím rokům jsou nyní zákazníci, kteří se pouští do rekonstrukce koupelny, daleko více informovaní. Z velké části za to mohou média zaměřující se na vybavení interiérů a zútulnění bydlení. Klienti tak mají přesnější představy o své koupelně a designéři lépe vědí, co jejich klienti požadují. Profesionální designéři navíc v přáních zákazníka zvýrazní chytré, nápadité a především funkční řešení prostoru, jež je v současných koupelnách standardem.

 

Při rekonstrukci koupelny je situace ztížená dispozicí prostoru. Především v malých panelákových koupelnách se proto ustupuje od vany, která je nahrazena sprchovým koutem. Sprchové kouty jsou oblíbené i u starší generace, která při rekonstrukci počítá se svou sníženou mobilitou a potřebuje bezbariérové koupelny.

Specialita pro panelákové koupelny

Pokud se chcete pustit do rekonstrukce panelákové koupelny, poradíme vám, jak ji provést snadno, rychle, bez zbytečného rámusu a nepořádku. Že se vám to zdá nemožné? V nabídce najdete speciální tenkostěnné obklady značky Urbatek. Ty se připevní na stávající obložení a vy je nemusíte likvidovat. Jako bonus díky tenkostěnným obkladům nevznikají u řemeslníků další vícepráce.

Rekonstrukce malé koupelny a mýtus o obkladech

Rozšířeným mýtem, který limituje malé koupelny je, že jsou do jejího prostoru vhodné pouze malé obklady. Opak je ovšem pravdou. Velké formáty obkladů a dlažeb vypadají v malém prostoru skvěle. Výsledkem je méně spár a prostor působí opticky sjednoceně. Navíc díky nim dojde k celkovému zvýšení hygieny a s tím i často vítanému zjednodušení údržby. Jediné, s čím musíte v tomto případě počítat, je vyšší prořez a řemeslník musí vhodně rozmístit spáry. Tímto pracným postupem získáte elegantní symetrii v celé vaší koupelně.

 

Lepidlo na obklady pro houpavé stropy

Velmi šikovnou novinkou je také unikátní lepidlo na obklady a dlažby do koupelen v patře (v podkroví či v paneláku), které jsou usazené na nestálých a slabých stropech (např. trámy). Ty mají tendenci se pohybovat a pracovat, což může mít za výsledek popraskání dlažby a zničení spár. Díky tomuto lepidlu eliminujete možná rizika a s jeho pomocí snadno a rychle provedete obložení celé koupelny.

Zajímají vás další tipy na rekonstrukci koupelny? Inspirujte se v článku Rekonstrukce koupelny - tipy a trendynebo nás navštivte ve vzorkovnách, které najdete po celé České republice.

Kategorie blogu