Rekonstrukce koupelny - tipy a trendy Porcelanosa

Rady a tipy | 8.6.2016
Rekonstrukce koupelny - tipy a trendy Porcelanosa

Trendy pro rekonstrukce i nové koupelny

Každá doba si žádá své. V 90. letech byl již zmíněný rozmach rohových van, hojně se používaly horizontální dekorativní pruhy formou listel a z barev nejen v koupelně vedla meruňková. Nyní je v popředí především ergonomie a funkčnost prostoru s důrazem na individuální designové ztvárnění dle požadavku zákazníka.

 

Pro úsporu času jsou často volené sprchové kouty nebo kombinace vany ze zástěnou, která poslouží také jako sprchový kout. Od výrazných barevných kombinací, které rychle podléhají módním trendům, se ustupuje a vedou koupelny v přírodních tónech (bílá, pudrová, zemité odstíny a kamenina), které jsou nadčasové. Mezi nejoblíbenější novinku (dekor) z dílny Porcelanosa patří například DOVER - imitace cementového pískovce, který si můžete prohlédnut na showroomu v Praze.

Rekonstrukce wc a na co nezapomenout

Zvyšují se i požadavky současného komfortu a hygieny, kdy se ve velkém rozšiřuje potřeba bidetů a standardem se stává také malé umyvadlo na toaletě. Při rekonstrukci wc je již běžným vybavením závěsná toaleta a podomítkové zazdění nádrže na vodu.

 

Kolik stojí rekonstruce koupelny?

Toto je samozřejmě jedna ze častých otázek našich zákazníků. Nechceme slibovat modré z nebe a nepřesné částky, protože by to bylo neprofesionální. Potřebujeme znát současný prostor koupelny a vaše představy - až poté vám můžeme připravit hrubý odhad, na který navážeme po výběru konkrétního sortimentu přesnou kalkulací.

Když ptáčka lapají...

...pěkně mu zpívají. Tak zní pravdivé české rčení, se kterým se setkáváme i v naší praxi.

Setkáváme se s tím, že zákazník přijde a říká, že jím vybraným řemeslník obloží 1 m2 obkladů za 250 Kč. Tato částka jistě zní velmi výhodně, ale je také velmi nepřesná - většinou zahrnuje pouze obkládání a ne práce okolo demontáže, likvidace odpadu, zarovnání plochy, izolace, lepící materiál... Vznikají tak četné vícepráce, o které je výsledná cena navýšena.

Cenová sazba řemeslníka, který je zkušený, poradí si s malými i velkými (a často na obložení náročnějšími) obklady a pracuje s kvalitními materiály, je bez vytáček vyšší. Na druhou stranu, od ostatních cen při rekonstrukci domu (výmalba, tapetování..), je obkladačská práce daleko náročnější na přesnost a její výsledek máte na očích dennodenně po mnoho let, proto se vyšší investice vyplatí.

Žádejte proto při výpočtu nákladů na rekonstrukci ucelený rozpočet, ve kterém jsou zahrnuté všechny práce. Jen tak se vyhnete nemilému překvapení v podobě několikanásobně překročených víceprací.

Proč rekonstrukci koupelny konzultovat s designérem?

Položme si otázku, jak často člověk řeší realizaci nové koupelny. Většinou se jedná o dva až tři projekty za život, které se díky aktuálním požadavkům klienta, nabídce výrobců a možných technologií od sebe velmi odlišují. To, co vám na staré koupelně nevyhovuje, chcete samozřejmě v plánované rekonstrukci zohlednit.

 

I když máte pocit, že vaše vysněná koupelna bude podle představ dokonalá, doporučujeme konzultaci u bytových architektů a designérů, pro něž je plánování a realizace koupelny každodenní náplní práce, proto mají daleko větší zkušenosti a znalosti v oboru, které mohou do vašeho snu o dokonalé koupelně zapracovat.

Umíme vás překvapit

Naši klienti od nás často odcházejí s návrhem, nad kterým kroutí nevěřícně hlavou, protože jim designér pomohl upravit dispozici místnosti tak, že vzniklo více volného prostoru, úložných míst a zároveň byla zachována maximální funkčnost. A to vše v promyšleném designu na míru vám a vaší rodině.

Spolehněte se na zkušenosti našeho týmu, který vám pomůže na cestě ke koupelně snů. Další inspiraci najdete v článku Rekonstrukce malé panelákové koupelny. Navštivte naše vzorkovny.

Kategorie blogu