Stopa Ramona Esteve - kolekce Faces a Minim

Novinky | 31.10.2016
Stopa Ramona Esteve - kolekce Faces a Minim

Podstata ideologie L’ Antic Colonial spočívá v práci s přírodním kamenem. Inspirace přírodou a zachování dokonalosti, kterou nám stvořila, je základní hodnotou značky. Tento přístup byl prioritou při spolupráci s designovým studiem Ramona Esteve, jehož výsledkem je netradiční kolekce Faces a Minim.

„Naším konceptem je balancovat mezi přírodou a modernem, pracovat s přírodními materiály a podvolovat je geometrickým zákonům.“

Ramon Esteve, kolekce Minim a Faces

Původ vzniku nové kolekce

Ramon Esteve je uznávaný španělský designer a architekt. Jeho studio od svého vzniku v roce 1991 získalo řadu ocenění, mezi něž se dá počítat i spolupráce se společnosti Porcelanosa.

Na počátku vzniku kolekcí Faces a Minim stála myšlenka, že samotný kamenný lom je již hotová skulptura, formovaná jak přírodními silami, tak i mechanickými zásahy, které má na svědomí člověk.

Od surového materiálu ke konečnému produktu

Kamenné kvádry jsou svědky části naší historie formované pod vnějšími vlivy, jako je teplota, tlak a čas. Díky těmto elementům je každý kus naprosto unikátní dílo, v čemž spočívá největší půvab a kouzlo kamene.

Zpracování kamene do požadovaného produktu je nadstavbou běžné ruční práce. Vychází se z klasického sochařství, kdy se konečný produkt z kvádru opracovává. Zároveň je ale nezbytný moderní přístup s využitím dostupné technologie.

Kolekce Faces

Kolekce Faces se skládá z nepravidelných geometrických útvarů, které zvýrazňuji estetické kvality kamene, a dávají produktům charakter skulptury. Kolekce obsahuje koupelnovou desku s umyvadlem, umyvadlo na desku a volně stojící umyvadlo. Vedle toho byla také vytvořena série doplňků obsahující podsvícené zrcadlo a ladící obklady stejné geometrie.

 

Kolekce Minim

Tato kolekce se inspiruje tvarem hranolu a zapouští umyvadla do koupelnového nábytku, který nabízí dostatečný ukládací prostor. Zachování vzhledu mramoru a zároveň praktického využití vnitřku konstrukce, to je kolekce Minim.

 

Kategorie blogu