PORCELANOSA Grupo na veletrhu Cersaie 2017

Novinky | 2.10.2017
PORCELANOSA Grupo na veletrhu Cersaie 2017

Ve dnech 25.-29. září 2017 byla italská Bologna opět celosvětovým centrem keramického průmyslu, a to díky známému veletrhu Cersaie, který se v tomto městě konal již po pětatřicáté. Během této doby se veletrh dostal až na pozici největší takové události v Evropě a zároveň jedné z nejdůležitějších události celého sektoru uvádějící novinky ze světa interiérového designu, především pak keramických obkladových materiálů a vybavení koupelen. Na veletrhu nemohla chybět ani společnost PORCELANOSA Grupo, jejíž historie je ještě o téměř dekádu delší než samotná Cersaie.

Porcelanosa

Nejstarší a nejsilnější divize PORCELANOSA Grupo hrála ve stánku španělského výrobce opět hlavní roli, a to s představením více než 20 nových obkladů a dlažeb. Všechny prezentované formáty obkladů byly ve velikosti 45 x 120 cm a u dlažeb byl představen i nový rozměr 120 x 120 cm, což poukazuje na všeobecný trend zvětšování formátů.

Výjimkou byly novinky Malaga a Sevilla, které napodobují retro materiály svým menším rozměrem a lesklým, barevným vzhledem. Jinak se veškeré novinky držely ve střídmých zemitých tónech, některé však se strukturovanou povrchovou úpravou jako např. Spiga Bottega, Twin Bottega či Line Pekin. Jedním z nich byl i obklad Spiga Blanco, na kterém krásně vynikl uvítací nápis PORCELANOSA Grupo.

 

Pozornost přilákal obklad s dokonalou imitací dřeva

Dalším zajímavým obkladem byl Liston Madera, který imituje dřevo a skvěle se hodí k podlaze se stejnou texturou. Novinka Marbella z kategorie zdobných obkladů také rozhodně upoutala naši pozornost. Největší jsme však věnovali novým keramickým parketám Delaware, konkrétně Delaware Nogal, které jsme označili za nejpovedenější produkt celé výstavy. Tyto parkety jsou díky novým technologiím nejvěrohodnější imitací dřeva téměř k nerozeznání od skutečné dřevěné podlahy, a to vše při zachování výhod keramických parket.

Katalog Porcelanosa Cersaie 2017

Gamadecor

V další části stánku se nacházela ukázka prémiové kuchyně Gamadecor dbající především na maximální integraci běžných, standardně spíše funkčních než vzhledných, spotřebičů v jeden čistý celek a celkovou harmonii prostoru za použití kombinace dubu a mramoru. Mimo to Gamadecor představil i novinky z oblasti koupelnového nábytku – kolekce Brick, Magma a Mertens.

 

Kolekce Brick používá extra tenký obklad XLight nabízený divizí Urbatek a společně tak proměňují koupelnu v nadčasový prostor pomocí kombinace mramoru a přírodního dubového dřeva. Osobně se nám líbil koupelnový nábytek Magma, který působí velmi luxusně a je cenově relativně dostupný. 

Katalog Gamadecor Cersaie 2017

Tím výstava nekončila

Chcete se dozvědět, jaká novinka PORCELANOSA Grupo rozpoutává vášnivé diskuze mezi odbornou veřejností a svým vynálezem může kompletně změnit svět interiérové architektury? Čtěte naše pokračování nebo si přijďte udělat vlastní názor na naše showroomy!

Kategorie blogu