Obklady do kuchyně a inspirace

Kuchyně | 4.7.2016
Obklady do kuchyně a inspirace

Jak vybrat obklady do kuchyně?

Ubrus, závěsy, lustr i drobnější nábytek můžete lehce změnit, ale kuchyňskou linku, obklady a podlahu vybíráte na několik let, možná desetiletí, proto by měl výběr probíhat s rozmyslem a důkladným plánováním, které s vámi zkonzultuje bytový designér – schůzku s ním si můžete domluvit na vzorkovnách Porcelanosa. Jaké jsou však základní parametry pro krásné a praktické obklady do kuchyně?

• Obklady by měly ladit s kuchyňskou linkou, podlahou, okny, dveřmi...
• Vždy vyberte několik stabilních prvků, kterými se bude barevnost či struktura řídit
• Stylem by měly být nadčasové – vybírejte spíše jednoduché, bez výrazných vzorů
• Barva by měla být lehce kombinovatelná – volte přírodní či pudrové odstíny, které se hodí téměř ke všem barvám (ideálně tón v tónu s kuchyňskou linkou)
• Vhodné jsou rektifikované obklady, které mají minimální spáry (přibližně 1,5 mm) a mají snadnou údržbu (především v místě sporáku a vodovodní baterie)
• Pro jednoduchou údržbu doporučujeme obklady ošetřené nanotechnologií, která brání ulpívání nečistot
• Kuchyňské obklady vybírejte s hladkým povrchem (strukturované či pórovité povrchy vypadají efektně, avšak jsou náročné na úklid)
•Velké lesklé plochy neskryjí ani drobný flíček a každá nečistota je na nich vidět

Opatrně s mozaikou, zpravidla je kuchyňská linka nasvícená ze shora a každá chyba při pokládce mozaiky je vidět. Tedy pokud mozaiku, tak s mozaikovým dekorem na velkoplošném obkladu. Ten je reálně možný položit v absolutní rovině. Porcelanosa má v nabídce rektifikovaných obkladů ve velkém formátu s dekorem mozaiky skutečně širokou nabídku.

 

Obklad za kuchyňskou linku

Ať již plánujete kuchyň v minimalistickém, moderním, rustikálním či vintage designu, měli byste tomu přizpůsobit i typ a vzhled obkladů. V místě za sporákem či varnou deskou počítejte s tím, aby byly obklady odolné a vysokým teplotám (vhodný je kámen, keramický obklad či sklo).

Aktuální trendy v kuchyních

V poslední době jsou velmi oblíbené obklady velkoplošné, rektifikované či obklady s využitím laserové technologie (digitální tisk). Za nejoblíbenější texturu poslední trendů je možné označit DOVER, který je velmi zdařilou imitací cementového pískovce.

 

Celkově se kuchyně ladí do jednoduchého vzhledu a je dán prostor čistým liniím. Porcelanosa na světové výstavě Salone del Mobile 2016 ukázala, jak lze vše snadno schovat za velkoformátová dvířka a prim hraje dokonale prázdná pracovní deska, která láká volným prostorem. Nápaditě jsou tedy ukryté všechny elektrospotřebiče i drobnosti, které často na lince působí neuspořádaně.

Chtějte praktickou a krásnou kuchyň – inspirujte se!

Před pořízením nové kuchyně je důležitá inspirace a vyhranění vlastního stylu, se kterým vám pomůže zkušený interiérový designér. Pro výrobu i realizaci kuchyně oslovte odbornou firmu, která spolupracuje i s osvědčenými řemeslníky. Navštivte showroom Porcelanosa v Praze ve Vršovické ulici, zde prodiskutujte své představy s odborníky a získejte kuchyň svých snů!

Více inspirace naleznete zde!

Kategorie blogu