Obklady do koupelny a jak je vybrat

Koupelny | 12.5.2016
Obklady do koupelny a jak je vybrat

Pořídit si obklady, které se jen tak neokoukají a i za několik let budou působit nadčasovým dojmem, zabere chvilku přemýšlení a vybírání. Při výběru je také potřeba dbát na kvalitu, aby obklady nepopraskaly a i po čase působili svěžím dojmem. Třetím a neméně důležitým bodem při výběru, který ocení především hospodyňky, je snadná údržba. Pojďte se s Porcelanosou podívat na obklady do koupelny a inspirujte se u světové špičky na trhu. 

Koupelna aneb jaké obklady vybrat

Přestože je příjemné při nákupu ušetřit nějakou tu korunu, u koupelny, obkladů a vybavení je vhodné sáhnout hlouběji do kapsy. To, že nyní ušetříte na obkladech pro celou koupelnu několik stokorun, vás za pár let může mrzet. Myslete na to, že obklady do koupelny i celé koupelnové vybavení pořizujete minimálně na deset či dvacet let a budete v tomto prostoru denně trávit spoustu času. Zařiďte si jej tedy podle toho, aby se vám v koupelně líbilo a dobře relaxovalo. Počítejte s tím, že se vstupní náklady rozpočítají na mnoho let.

 

Barva obkladů

Před patnácti lety se v interiérech usídlila meruňková, kterou pak nahradily pestré barvy (sytě červená, modrá či kombinace žluté, černé a bílé). Současný trend upřednostňuje pudrové a přírodní tóny, které se neokoukají a s vhodně zvoleným materiálem jsou nadčasové.

Velikost obkladů

Původní čtvercové obklady okolo roku 2000 zpestřily vzorované lamely a v roce 2010 zažily velký boom mozaiky. I nyní se tenké lamely a mozaiky využívají, ale spíše jako doplněk, než dominantní prvek. Z tvarů obkladů převládá obdélník a velkoformátový obklad. Spáry se naopak zmenšují, aby nerušily celkový dojem z obložení.

Údržba obkladů

Pokud si pořídíte pravou kameninu, počítejte s vyššími nároky na údržbu (např. mramor vypadá luxusně, ale zapomeňte na používání saponátů a chemikálií) spojenou s impregnací. Z tohoto důvodu doporučujeme spíše imitace těchto povrchů, které potřebují běžnou údržbu (vodu a čistícím prostředkem). Minimální péči také potřebují v současné době velmi oblíbené cemento-betonové obklady.

 

Šikovný obkladač

Aby koupelna byla krásně obložena, nesmíme opomenout práci šikovného obkladače, který zajistí symetrii, úhledné spáry a dokonalou rovinu.

Proč Porcealanosa

Porcelanosa je španělský výrobce, který stojí v oblasti obkladů ve světové špičce, kde udává trendy. Výrobou vlastních obkladů a dlažeb se zabývá nejen Porcelanosa, ale i jednotlivé divize, které se pod Procelanosou sdružují – Urbatek a L´Antic Colonial.

Nabídku obkladů i dlažeb naleznete ve vzorkovnách, kde vám také rádi poradíme s návrhem koupelny i její realizací.

Kategorie blogu