Krásná i odolná - to je slinutá dlažba

Rady a tipy | 24.1.2017
Krásná i odolná - to je slinutá dlažba

Hledáte-li odolnou, krásnou a zároveň dobře udržovatelnou podlahu do domácích, veřejných a především do vysoce zatěžovaných interiérů, zaměřte svůj výběr na slinuté dlažby. Slinutý střep je v běžném provozu téměř nezničitelný a v široké nabídce dekorů si jistě vyberete vhodný motiv i pro svůj projekt.

Co je slinutá dlažba?

Tradiční keramické dlažby s glazurou, které jsou vhodné především do domácností a prostor s minimální zátěží, jsou čím dál častěji nahrazovány daleko odolnější slinutou dlažbou. Porcelanosa má pro tento typ dlažby vyhrazenou sérii STON-KER. Mezi nejoblíbenější kolekce patří Rodano, Dover, Bluestone či nepřehlédnutelná Barcelona.


Základ slinuté dlažby tvoří živec a jíl. Tato směs se lisuje za vysokého tlaku a následně vypaluje při vysoké teplotě. Po vypálení má nízkou nasákavost (do 0,5 %), minimum pórů a především velmi ceněnou pevnost a odolnost proti otěru.

Díky rektifikované úpravě vznikají při pokládce minimální spáry. Celkový dojem navíc dokresluje skvěle zpracovaná povrchová textura, kterou můžete vybírat z přírodních i cementových motivů. Rektifikací jsou rovněž upravovány keramické parkety PAR-KER s imitací dřeva.

Výhody slinutých dlažeb

• Mrazuvzdorná a vysoce odolná dlažba
• Vhodná do interiéru i exteriéru, na podlahu i na stěnu jako obklad
• Vysoká odolnost proti mechanickému i chemickému poškození
• Pestrá nabídka textur
• Různé velikosti a formáty, často i v monokalibru

Design dlažeb pro ty nejnáročnější

Slinuté dlažby naleznou využití například v hotelech, nákupních centrech, administrativních budovách či na fasádách domů. Díky jejich životnosti a pevnosti je jejich využití opravdu všestranné. Vizuální zpracování dlažby mají na starosti přední designéři a z pestrých kolekcí si jistě vybere každý. Oblíbené jsou imitace cementových ploch, mramoru či kamene. Kromě těchto motivů se můžete rozhodnout mezi propracovanými geometrickými dekory, které mají v moderní architektuře své pevné místo.


Porcelanosa používá při výrobě nejmodernější technologie, jako je například digitální tisk při nanášení textur. V kombinaci s klasickou technologií nalévání glazury přes zvon, kombinovanou s rotokolorem a dozdobením pomocí digitálního tisku dosahuje PORCELANOSA dokonalých textur, nerozeznatelných od klasických přírodních materiálů – dřeva, kamene nebo např. betonu.

Díky unikátnímu lisu, se kterým Porcelonosa pracuje, vám můžeme nabídnout i velkoformátovou dlažbu až o rozměru 120 x 180 cm.

Španělská jedinečnost v Čechách

Za luxusními dlažbami nemusíte do Španělska, kde Porcelanosa sídlí. Po celé České republice je několik vzorkoven, kde si slinutou dlažbu můžete prohlédnout na vlastní oči a s bytovým designérem či projektantem na místě probrat podrobnosti.

Pro více informací či pro sjednání osobní schůzky nás neváhejte kontaktovat.

Kategorie blogu