Elegantní umyvadla na desku

Koupelny | 25.7.2016
Elegantní umyvadla na desku

Na co při výběru umyvadla na desku myslet?

Nevybírejte jen očima, i když je umyvadlo na desku především designovým kouskem. Přinášíme vám několik bodů, které s vámi jistě probere i šikovný bytový designér, aby bylo nové umyvadlo nejen krásné, ale i praktické. Rady samozřejmě platí i pro klasická umyvadla.

• Pohodlně si v něm umyjete ruce bez toho, aniž byste nacákali
• Již při výběru počítejte s odkládacím prostorem na mýdlo, popř, kalíšek se zubními kartáčky
•Ve větších rodinách je vhodné do koupelny zakomponovat dvojumyvadlo či dvě samostatná umyvadla
• Z materiálů dříve hojně využívaného, jako je akrylát či sanitární keramika se postupně ustupuje Krionu, sklu, dřevu, smaltu, mramoru a dalším – dbejte na důkladný výběr materiálů, při špatné volbě se budete zlobit se všudypřítomnými kapičkami vody.
• Nejoblíbenější je u umyvadel bílá barva, vybírat ale můžete z různých barev, která např. nabízejí skleněná umyvadla

Typy zapuštění

Umyvadla se dle zapuštění dělí na tři typy:

Umyvadlo na desku
Polozápustné umyvadlo
Zcela zapuštěné umyvadlo

Z hlediska praktičnosti je nejvýhodnější zcela zapuštěné umyvadlo, kde je možné veškerou vodu a nečistoty lehce stáhnout do umyvadla. Toto řešení nabízí například firma Systempool s využitím materiálu KRION – díky tomu můžete umyvadla různých tvarů zasadit do identického materiálu, a to bez viditelných spár.

 

Hranaté, kulaté, oválné i atypické umyvadlo na desku

Tato nevšední designová umyvadla můžete vybírat z pestré nabídky tvarů. Nejrozšířenější jsou kulatá či oválná (mísová) umyvadla, která svým tvarem působí měkce a klidně. Do urbanistických, futuristických či minimalistických koupelen se hodí naopak hranatá umyvadla. V nabídce jsou však i trojúhelníkové a asymetrické tvary. Velmi se zde doporučujeme zaměřit na kvalitního výrobce – setkali jsme se u zákazníků také s tím, že (především hranatá) umyvadla měla špatný sklon odtoku a ve spodní části (v hraně) umyvadla ulpívaly nečistoty.

Velmi elegantně působí umístění umyvadla na dlouhou desku, čímž vznikne velký odkládací prostor, ze kterého můžete vytvořit relaxační koutek v podobě zátiší se svíčkami a živými květinami.

Umyvadlová mísa a deskovina z KRIONU

Pod umyvadlovou mísu je nutné zakomponovat desku, ať již dekorativní či v podobě praktické skříňky, která je z odlišeného materiálu než samotné umyvadlo. Výše zmíněná značka SYSTEMPOOL je však o krok dál a s využitím Krionu nabízí možnost spojit umyvadlovou mísu s deskovinou, která na umyvadlo elegantně naváže bez viditelných spojů a bude z jednoho materiálu. Získáte tak výhody Krionu hned na dvou místech, kde vám tento moderní materiál ušetří čas na údržbu a zároveň díky vysoké životnosti vydrží krásný po řadu let.

Umyvadla na desku nepůsobí v koupelně jako nezbytnost, ale jako elegantní doplněk – krásná mísa, která vyniká na luxusní desce, a přitom v sobě skrývá praktickou složku osobní hygieny. Pokud uvažujete nad novým umyvadlem či celou novou koupelnou, obraťte se na naše showroomy, kde si spoustu modelů můžete nejen prohlédnut a vyzkoušet, ale především o vás budou pečovat kreativní bytoví designéři, kteří vám rádi poradí s realizací na míru. Domluvte si schůzku.

Kategorie blogu