Dlažba s dokonalou imitací textury dřeva

Zajímavosti | 10.1.2017
Dlažba s dokonalou imitací textury dřeva

Myslíte si, že keramickou dlažbu od dřeva na první pohled rozeznáte? Možná se vám tato otázka zdá velmi jednoduchá, ale až na vlastní oči uvidíte dlažbu s imitací dřeva od společnosti Porcelanosa, budete váhat. Dokonalý vzhled, jedinečné zpracování textury a přirozená hra barev zajistí, že odlišnost mezi těmito dvěma materiály bude nerozeznatelná.

Keramická dlažba či hoblovaná prkna?

Dřevo – hřejivý materiál s jedinečnou kresbou, originální strukturou a příjemnou barvou. Kdyby nebylo nedostatků, které dřevo přináší, mohli bychom říci, že se v podstatě jedná o dokonalý materiál. Nicméně problémem je jeho údržba a v neposlední řadě v mnoha prostorech i vlhkost, které špatně odolává. 

Možná si přejete mít interiér či exteriér vytvořený ze dřeva a zároveň hledáte alternativní řešení. Porcelanosa jedno má.

Je jím speciální keramická dlažba s dokonale propracovanou imitací dřeva. Je nezbytné vás upozornit, že vás bude na první pohled klamat – budete opravdu věřit, že se jedná o standardní dřevěnou podlahu, která navozuje pocit přírodního materiálu.


Ovšem, o docílení dokonalého dřevěného efektu se snaží mnoho výrobců dlažby, ale Porcelanosa tuto texturu dovedla k dokonalosti.

Z čeho se skládá dokonalý efekt dřeva?

• Dokonalá finální textura imitující přírodní dřevo
• Miniaturní spáry díky rektifikaci
• Skvělá imitace hoblovaného, ostaršeného i kartáčového dřeva
• Několik druhů formátů i barev v monokalibru, lze tedy skládat různé formáty dohromady
• Maximální rozměr až 29,3 x 180 cm
• Pouze každá 25. dlaždice má stejnou texturu
• Série vyrobené v monokalibru zajistí jednotnost

Pokud uvažujete o podlahovém vytápění, ušetří vám „keramické dřevo“ mnoho starostí - je stálé a nemusíte ho stabilizovat jako v případě pravé dřevěné krytiny, která neustále pracuje a může se vlivem změny vlastní vlhkosti vizuálně znehodnotit a rozklížit.

Keramické parkety PAR-KER

Španělský výrobce PORCELANOSA Grupo je světovou špičkou ve výrobě a vývoji obkladů a dlažeb. Není tedy s podivem, že má ve svém širokém portfoliu také sekci speciálně zaměřenou na keramické parkety – sérii PAR-KER.


Jedná se ve své podstatě o slinutou rektifikovanou dlažbu s dokonalou imitací textury dřeva, která je nejen architekty využívána jak pro běžný interiér, tak i v prostorech, kde dřevo nelze použít.

Na podlahu i na stěnu

Každý rok vycházejí nové a nové kolekce, které jsou tvořené podle požadavků nejnáročnějších zákazníků. Prohlédněte si jemně zpracovanou kolekci Ascot, rustikální London či novinku Chelsea.

Díky tenkému zpracování a kalibrované rovinnosti nenajde keramická dlažba s motivem dřeva uplatnění jen na podlaze, ale také na stěně jako obklad.

Stále nevěříte? Přijďte se přesvědčit!

Navštivte vzorkovny a přesvědčte se o propracovanosti této keramické dlažby.
Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Kategorie blogu