Dlažba do kuchyně? Jasná volba!

Kuchyně | 20.2.2017
Dlažba do kuchyně? Jasná volba!

Snadná údržba, odolnost a krásný vzhled – to jsou nejčastější požadavky na podlahu do kuchyně. Jedním z materiálů, který tyto požadavky splňuje, je keramická dlažba od firmy Porcelanosa. Myslíte, že tato podlahová krytina patří pouze do koupelny či předsíně? Dnes tento mýtus vyvrátíme. Inspirujte se a přesvědčte se na vlastní oči, že dlažba do kuchyně zkrátka patří.

Podlaha v kuchyni má vysoké nároky

Statistika potvrzuje, že nejvíce pochozí místo v bytě je prostor před kuchyňskou linkou a lednicí. Je to nejvíce namáhané místo v bytě a ve spojení se zátěží jako jsou kapičky mastnoty během vaření, padající kuchyňské předměty, každodenní úklid, chemické prostředky, kroky dětí i dospělých – to je jen malý výčet toho, co musí podlaha v kuchyni snést. Při tom všem si především musí udržet dlouhou životnost a krásný vzhled. Krom toho musí splňovat vysoké požadavky na bezpečnost, aby se někdo nesmekl a neublížil si.

Požadavků je mnoho a stále se rozrůstají. Porcelanosa však myslí i na ty nejnáročnější zákazníky, pro které vyvinula dlažbu splňující nadstandardní požadavky.

Dlažba? Ideální podlaha do kuchyně

Jednobarevná, s retro i geometrickými motivy, s imitací betonu, kamene i dřeva – záleží je na vás, která kolekce vás okouzlí. Pokud plánujete položit dlažbu na podlahové topení, je to maličkost. Dlažba navíc bez problému odolá chemickému či parnímu čištění, které v kuchyni zaručí vysoké hygienické standardy.

 

Co má splňovat dlažba do kuchyně?

• Protiskluzová úprava
• Odolnost proti mechanickému i chemickému poškození
• Elegantní vzhled a krásný design
• Minimální nároky na údržbu

Dlažba s imitací dřeva vás okouzlí

Milujete dřevo, ale do kuchyně si ho nemůžete pořídit? Máte na výběr buď vinyl a laminát, který má motivy dřeva natisknuté, nicméně výsledný efekt není tak propracovaný a i laik pozná, že se jedná o napodobeninu. Nebo do kuchyně zvolte dlažbu s imitací dřeva, která je od opravdových prken fakticky k nerozeznání. Skvěle propracovaná textura, minimální spáry díky rektifikaci a bohatá nabídka barev a struktur je už jen třešničkou na dortu.

Z keramických parket PAR-KER stojí jistě za zmínku krásná CHELSEA, v chladnějších odstínech dřeva CHESTER nebo černošedá MOY. Letošní novinkou je série Manhattan.

Inspirace přichází ze Španělska

Pokud nad dlažbou do kuchyně ještě váháte, pojďte se inspirovat u prestižního španělského výrobce Porcelanosa, který se specializuje právě na výrobu obkladů a dlažeb.

 

Když už slova nestačí...

Široká nabídka dlažeb a jejich výběr lze jen těžko obsáhnout do jediného článku, a přesto, že se můžete inspirovat na mnoha fotografiích, nic se nevyrovná tomu, když si dlažbu prohlédnete na vlastní oči a dotek.

Navštivte proto naše vzorkovny, na kterých si můžete sortiment Porcelanosa prohlédnout, ptejte se zkušených projektantů a bytových designerů na otázky, které vás napadnou během výběru a spolehněte se na profesionální pokládku dlažby od našich řemeslníků, jejichž pečlivost a preciznost máme ověřenou.

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Kategorie blogu