Bílá má v kuchyni své kouzlo

Kuchyně | 11.4.2017
Bílá má v kuchyni své kouzlo

Bílá kuchyně rozděluje zákazníky na dva tábory. Ti první, neoblomní odpůrci, by ji v žádném případě nechtěli – zdá se jim studená a neosobní. Ti druzí, nadšení příznivci, si kuchyň bez bílé barvy neumí představit – symbolizuje pro ně čistotu, svěžest a nadčasovost. Pojďme vyvrátit některé mýty, které o kuchyních zmíněného odstínu kolují. Pokud ještě nejste mezi jejími příznivci, po přečtení článku se k nim přidáte. 

Moderní i nadčasová bílá kuchyně

Bílá barva je základem každého interiéru. Kořeny její oblíbenosti bychom těžko dohledávali – čistý vzhled vždy patřil a bude patřit do každé kuchyně. Nicméně atraktivita této barvy stále stoupá, a proto PORCELANOSA Grupo s bílou barvou počítá i ve svých projektech.


Bílá kuchyně
, ať už v jednobarevném provedení či v kombinaci s další barvou nebo materiálem, má bezesporu nespočet výhod. Mezi zákazníky však panuje mnoho mýtů, které působí v její neprospěch.

Jaké mýty panují okolo bílých kuchyní?

• Působí studeně a sterilně. Čistě bílá kuchyně může tento pocit vyvolávat, na druhou stranu vždy existuje možnost barevné kombinace – bílá nebude tak dominantní a harmonicky ji lze doplnit jinou barvou.

• Je náročná na údržbu a je na ní vše vidět. Je pochopitelné, že se nechcete stát otrokem svého interiéru, který by potřeboval výrazně vyšší péči. Proto dobře vybírejte povrchy – měly by být odolné proti oděru a pamatujte na to, že i matné povrchy jsou k nečistotám náchylné daleko více než ty s vysokým leskem.

Porcelanosa proto nabízí revoluční a patentovanou technologii na matném povrchu. Jedná se o speciálně ošetřené povrchy fólie tzv. NANO technologii, na které špína neulpívá, dokonce na tomto povrchu není znatelný dotek vlhkých, zašpiněných, popřípadě mastných rukou. A pokud ano, lze je lehce setřít bez jakýchkoli chemických přípravků.

Časem bílá barva zajde a ztratí na dojmu čistoty. Ano, pokud si koupíte kuchyni z nekvalitních materiálů, bílá barva brzy ztratí svou barevnou stálost a nebude vypadat hezky. Kuchyni si pořizujete na mnoho let a zpravidla v ní trávíte mnoho času. Z toho důvodu je rozhodně na místě obklopit se kvalitními materiály, které i po mnoha letech vypadají skvěle. Zasloužíte si to!

• Je to módní záležitost a brzy vyjde z módy. Z módy vyšly pastelové barvy, křiklavé barvy, různé barevné vzory a strakaté kombinace. Co ale hraje ve všech módních a designových studiích prim, je právě nadčasová bílá barva, což nám rozhodně potvrdí i historie bytové architektury.

Bílá kuchyně se dřevěnými prvky

Bílá a dřevo – něžná jemnost umocněná rustikálním přírodním vzorem. To jsou bílé kuchyně se dřevěnými prvky, které působí čistě, lehce a zároveň díky struktuře dřeva velice útulně. Jedná se o nejoblíbenější kombinaci, která se jen těžko okouká a bude krásná i po mnoha letech.


Bílá lze samozřejmě kombinovat se všemi barvami a strukturami, při výběru však myslete na nadčasovost – dřevo je krásné ve všech tónech a v kombinaci s neutrální bílou se jedná o „evergreen“, který vždy vytvoří útulné prostřední a nepodléhá módním trendům.

Porcelanosa je zárukou kvality i skvělého designu

Dopřejte si luxusní bílou kuchyni, která vznikla pod taktovkou španělského výrobce PORCELANOSA Grupo. Na tuto sekci výroby se specializuje značka Gamadecor, která je významným dodavatelem kuchyní a koupelen nejen pro domácnosti, ale i hotely a další rozsáhlé projekty.

Kontaktujte nás a nechte si navrhnout nádhernou kuchyni na míru.

Kategorie blogu